Congressen

Dertig nieuwe congresambassadeurs voor Leiden

Leiden heeft er dertig nieuwe congresambassadeurs bij. Het netwerk dat vorig jaar werd gelanceerd kent nu tachtig ambassadeurs, veelal academici die een congres in Leiden hebben geïnitieerd. 24 nieuwe leden werden geïnstalleerd op de jaarlijkse bijeenkomst van congresambassadeurs op 7 april in de Pieterskerk in Leiden.
Het door Leiden Convention Bureau opgerichte netwerk heeft als doel Leiden als congresbestemming op de kaart te zetten. In een jaar tijd heeft dit concreet geleid tot twintig congresaanvragen, waarvan er inmiddels tien zijn geboekt, vertelde Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing en Leiden Convention Bureau, in zijn welkomswoord. Hij sprak de ambitie uit om het netwerk dit jaar door te laten groeien naar zo”n honderd ambassadeurs.

Het belang van het ambassadeursnetwerk werd benadrukt door de drie ereleden die op het podium hun visie op Leiden als intelligente stad deelden: Burgemeester Henri Lenferink, Voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC Ferry Breedveld, en Carel Stolker, rector magnificus van universiteit Leiden. Dit nadat ze eerst persoonlijk langs de lat van de acht intelligenties waren gelegd door Inge Ville, hoofd van Boerhave nascholing. Lenferink bracht naar voren dat de Leidse regio het hoogste percentage mensen met een HBO- of universitaire opleiding van Nederland heeft. Stolker waarschuwde vervolgens dat de hoogopgeleiden niet de laagopgeleiden de stad uit moeten jagen, een tendens die het Engelse Oxford een plaatsje op de lijst van ”crap cities” heeft opgeleverd. Breedveld vroeg vooral aandacht voor de intermenselijke intelligentie, omdat die het meeste in beweging brengt.
 

Duimworstelen

Het fysieke intermezzo bestond uit een workshop duimworstelen, waarna de Leidse congresambassadeurs nog twee lezingen kregen voorgeschoteld. Henk-Jan Honing nam de aanwezigen mee naar de wereld van muziekcognitie. En nadat de 24 nieuwe leden, onder toeziend oog van de burgemeester, hun ambassadeurschap hadden bestempeld met een handtekening, toonde kunsthistorica Renée Korbee aan waarom Rembrandt, de van origine Leidse schilder, zo”n briljante beelddenker was.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief