Dick de Graaff nieuwe directeur PTA

Dick de Graaff is per 1 januari 2019 benoemd tot de nieuwe directeur van Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Hij volgt René Kouwenberg op die per dezelfde datum met pensioen gaat.

Port of the Year Award

De Graaff is goed bekend met de cruisesector en kent de Amsterdamse passagiersterminal van binnen uit. Vanaf december 2004 bekleedde hij de functie van commercieel directeur bij PTA en was hij verantwoordelijk voor de groei van het aantal cruise ontvangsten en voor de uitbating van de passagiersterminal als locatie voor beurzen en evenementen.

Samen met Kouwenberg en zijn team zorgde hij ervoor dat PTA in 2016 de Port of the Year Award won, de Oscar in de cruisewereld. In datzelfde jaar en in 2017 ontving PTA ook de Cruise Critic Award, een publieksprijs voor beste cruisebestemming.

Dick de Graaff deed ervaring op in het hotelwezen en de branche van congres- en evenementlocaties. Voordat hij naar PTA kwam, was hij werkzaam bij Intercontinental Hotels Group, RAI Amsterdam en NH-hotel Krasnapolsky. Hij genoot zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en behaalde in 2006 de Master Strategy, Communication & Organization aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.