AIPC 2021 Annual Conference

RAI, ACS en AIPC bundelen krachten voor digitaal jaarcongres

AIPC organiseert in 2021 een hybride versie van haar jaarcongres. AC:D (Annual Conference: Digital) vindt plaats op 9 en 12 juli live vanuit een studio in RAI Amsterdam; en AC:L (Annual Conference: Live) vinden plaats op 13 en 14 juli ter plaatse in Lausanne, Zwitserland.

AC:D

De AC:D – die op vrijdag 9 juli en maandag 12 juli zal plaatsvinden – biedt 2 x 20 uur aan inhoud en debat, ontworpen op basis van tijdzoneblokken voor Azië, Europa en Amerika en opgenomen voor toekomstig gebruik. Hierdoor kunnen deelnemers genieten van een volledig congresprogramma, waar ze zich ook bevinden. Korte en inspirerende lezingen over bovenstaande onderwerpen worden gecombineerd met rondetafelgesprekken en workshops, waardoor interactie en netwerken mogelijk wordt. Sessies worden ook opgenomen en beschikbaar gesteld aan de deelnemers.

Voor de oplevering van het digitale jaarcongres heeft AIPC de krachten gebundeld met ACS audiovisual solutions en RAI Amsterdam.

TV-show

ACS audiovisual solutions is al jarenlang een zakenpartner van AIPC en is altijd betrokken geweest bij de jaarcongressen als aanbieder van audiovisuele diensten. Voor deze editie zal ACS een heel andere dienst leveren: de productie van de Digital AIPC Annual Conference, die heel dicht in de buurt komt van de productie van een tv-show.

Jarno de Boer, Business Development Manager ACS: ‘Vanwege Covid moesten veel van onze klanten plotseling overstappen van live naar online. Bij ACS erkenden we de uitdagingen die locaties en organisatoren in dit proces tegenkomen en ontwikkelden we een pallet aan digitale diensten waarmee ze krachtige online en hybride evenementen kunnen creëren. We zijn blij dat we de AC:D-versie van de jaarlijkse conferentie van AIPC kunnen ondersteunen en zijn er zeker van dat het de deelnemers de kans geeft om er het maximale uit te halen!’

Hightech studio

Naast een professioneel productieteam had AIPC ook een hightech studio nodig. Als langjarig lid en supporter van AIPC, was RAI Amsterdam zo vriendelijk om haar gloednieuwe studio aan te bieden, die de perfecte setting biedt om de hoge ambities waar te maken.

Maurits van der Sluis, COO RAI Amsterdam: ‘In juli 2012 verwelkomden we 180 CEO’s, directeuren en marketingmanagers van minstens 150 congrescentra van over de hele wereld in RAI Amsterdam tijdens de AIPC Annual Conference. Ik ben blij dat we met deze nieuwe technologie in staat zijn om met elkaar in contact te komen en met elkaar te communiceren tijdens het evenement dit jaar, op 9 en 12 juli, maar ik kan niet wachten om al mijn collega’s weer live te zien in 2022.’

Future Shapers

Tijdens de AIPC Annual Conference 2021 wordt het Future Shapers-programma gelanceerd. Het Future Shapers-programma ondersteunt de ontwikkeling van high-performers binnen de AIPC-gemeenschap om te denken en te handelen als leiders. De deelnemers zijn senior managers die op weg zijn naar de hoogste leiderschapsrollen binnen hun organisatie. Door middel van onderwijs, een gemeenschap van collega’s en mentoren en een platform om te presteren, zal het programma deze toekomstige leiders ondersteunen om toekomstige vormgevers van onze branche te worden.