Digital Safari: Touch the Future

Tijdens de Digital Safari op 14 december 2018 nam Epicenter Amsterdam, het Nederlandse digitale innovatiehuis, de bezoekers mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de technologie. Er werd een update gegeven van de meest recente digitale technologie en het gebruik ervan. De nieuwste apparaten konden door de bezoekers getest worden om digitale transformaties te beleven en te begrijpen.

DNA zelfonderzoek en biohack gadgets

In Epicenter Amsterdam werden de nieuwste biohack gadgets gepresenteerd ter verbetering van je leven. De Zweedse biohacker and CDO (Chief disruption Officer) van Epicenter Hannes Sjoblad vertelde over DNA onderzoek die de consument kan laten uitvoeren met behulp van een selfkit. De Nederlandse biohacker Peter Joosten liet zien hoe techniek kan bijdragen aan meditatie met behulp van de Muse headband. Met behulp van 7 sensoren meet Muse de hersenactiviteit en geeft via een app op de telefoon realtime audiofeedback zodat je beter leert concentreren.

Ook werd het Pilot systeem van Waverlylabs gedemonstreerd waarmee live AI translation (vertaling) plaatsvindt. Een andere gadget die werd gepresenteerd en het verschil kan maken in een meetingroom is Juce, een station voor mobiele telefoons die deze oplaadt, in de ‘niet storen’ stand zet en automatisch een afwezigheidsbericht verstuurd.