Drie congresbureaus lanceren het Future Convention Cities Initiative

De congresbureaus van Seoul, Londen en Sydney hebben op 21 juli het Future Convention Cities Initiative gelanceerd. Zij willen de krachten van toonaangevende congressteden in de wereld bundelen om de strategische ontwikkeling van de ”business event-hosting industry’ te versnellen en de bijdrage van zakelijke evenementen aan de economische ontwikkelingen van de aangesloten bestemmingen te vergroten.

De leden zullen gezamenlijk onderzoeken initiëren, kennis uitwisselen en branchevraagstukken oppakken. Het doel is om zakelijke evenementen te gebruiken om de economische ontwikkeling stimuleren, investeerders aan te moedigen en het creëren van kennis en banen. Een belangrijk aspect zal zijn de ontwikkeling van ideeën om toonaangevende zakelijke evenementen en bijeenkomsten aan te trekken.

Samuel Koo, voorzitter en directeur van Seoul Tourism Organization: “Het initiatief biedt een perfect platform om vooruitstrevend onderzoek te genereren en de kennis te verkrijgen die elk lid nodig heeft om hun groeistrategie te ondersteunen. We weten dat er veel interesse is om aan te haken bij het initiatief en we zijn al in gesprek met andere potentiële leden.”

Sally Chatterjee, directeur van Visit London: “De timing van het Future Convention Cities Initiative is perfect voor ons. We verwachten grote wereldwijde concurrentie in de komende vijf tot tien jaar als het gaat om het gastheerschap voor congressen in de toonaangevende groeisectoren. Dit initiatief zal Visit London en de andere leden helpen om ervoor te zorgen wij als markleiders worden gezien. Het Future Convention Cities Initiative zal helpen onze toekomst te vormen door na te denken over hoe bestemmingen moeten evolueren om de klanten morgen klanten te bedienen en hoe we op de lange termijn de economische bijdrage van de evenementensector kunnen maximaliseren.”

Jon Hutchison, directeur van Business Events Sydney: “Ons onderzoek heeft al aangetoond dat zakelijke evenementen een veel grotere impact hebben en over een langere termijn voor de economie dan alleen de directe inkomsten van het evenement zelf. Het Future Convention Cities Initiative stelt ons in staat om ons denken naar het volgende niveau te brengen door de bundeling van onze onderzoeksmiddelen, het delen van kennis en ervaring en samen te werken met onze wereldwijde collega’s om toekomstige strategische kwesties aan te pakken. Wij hebben bewust niet geprobeerd om alles in detail uit te werken, want we willen dat het initiatief wordt ontwikkeld en gedragen door alle leden, niet alleen door de oprichters.”

Fast Future Research is aangesteld als de onderzoekspartner, facilitator en coordinator van het Future Convention Cities Initiative. Fast Future is ook verantwoordelijk voor de Convention 2020 studie naar de toekomst van meetings en events.

Rohit Talwar, directeur van Fast Future Research: “De oprichters hebben een zeer spannende lijst met onderwerpen samengesteld die ze willen onderzoeken en die zal langer worden als nieuwe leden aan boord komen.”