Droomfabriek bindt zich aan Radio Kootwijk

Staatsbosbeheer, eigenaar van Radio Kootwijk en De Droomfabriek hebben een huurcontract van vijf jaar afgesloten voor de huur van gebouw C op voormalig zendcomplex Radio Kootwijk. Hiermee zijn de mogelijkheden van Radio Kootwijk als plek voor ontspanning, inspiratie, bedrijfsevenementen, trainingen en congressen nog verder uitgebreid.
Eind 2009 werd Staatsbosbeheer officieel eigenaar van Radio Kootwijk. De omliggende natuurterreinen waren al in haar beheer. Staatsbosbeheer werkt nu aan de herontwikkeling van het terrein. De Droomfabriek is de vierde vaste partner die Radio Kootwijk aantrekkelijker maakt als evenementenlocatie. Een horecabedrijf en twee culturele partners gingen De Droomfabriek voor. Regiodirecteur Piet Winterman van Staatsbosbeheer: “Wij zijn ontzettend blij met dit eerste langdurige contract. Het betekent dat we weer een stap zijn in het traject van herontwikkeling."

Yves Ancher van De Droomfabriek: “Ook wij zijn erg blij met de samenwerking. Na een proefperiode van twee jaar willen we graag verder. We droomden er al enkele jaren van om een eigen trainingslocatie ”op de hei” te beginnen. Een locatie is van grote invloed op het proces van een persoon of een groep. Mensen willen aan de ene kant geïnspireerd worden, terug naar de essentie en aan de andere kant in beweging komen, actie ondernemen. Gebouw C, een fabriek op de hei, voldoet hier uitstekend aan."

"Wie Radio Kootwijk bezoekt, ervaart eerst de uitgestrekte natuur en staat dan opeens oog in oog met het monumentale voormalige zendstation voor radiotelegrafie. Zandverstuivingen en heidevelden met vergezichten typeren het natuurgebied rondom het zendstation in het hart van de Veluwe. Juist die leegte maakt deze plaats geschikt voor een zendstation dat destijds een ongeëvenaarde technologische prestatie moest leveren: een directe verbinding leggen met Indonesië. Dat was toen nog het ”andere” Nederland, aan de andere kant van de aardbol. De architect, geïnspireerd door de grootsheid van het project, gaf het gebouw een vorm die tegelijk doet denken aan een tempel en een sfinx. Dat leidde tot een fascinerend contrast met de woeste, weidse omgeving."

www.radiokootwijk.nl / www.droomfabriek.nl