Duinhotel Tien Torens

Duinhotel Tien Torens opnieuw opgebouwd

Duinhotel Tien Torens in Zoutelande op het eiland Walcheren heeft plaats gemaakt voor een nieuw hotel met dezelfde naam. Renovatie van het oude hotel bleek niet meer mogelijk. Het nieuwe trapeziumvormige gebouw is met helmgras bedekt en gaat daardoor op in het landschap. De bouw is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Domburgse hotelier Peter Bommeljé, architect Timko Lokerse en aannemer Bouwgroep Peters. Op 1 februari 2018 opent het hotel voor gasten.

Peter Bommeljé kocht Duinhotel Tien Torens in 2012 aan. Toen renovatie niet mogelijk bleek kwam architect Timko Lokerse met het nieuwe plan. De gevels zijn beplant met helmgras waardoor voorbijgangers in eerste instantie een duintop in het gebouw zullen herkennen. De horizontaal georiënteerde ‘openingen’ in de gevels verraden echter dat het om een menselijk bouwwerk gaat. Deze balkons zijn zo ontworpen dat gasten van licht en zicht op zee en Walcheren kunnen genieten, terwijl ze beschut zijn tegen de elementen. ‘In feite heeft iedere gast z’n eigen duinpan’, aldus de architect.

Op de begane grond is de hotellobby te vinden, die ook als ontbijtruimte en lounge fungeert. Tussen het hotel en de weg is een parkeergarage gebouwd, die ook is bedekt met helmgras.
De tien luxe lodges in het hotel zijn allemaal verkocht. De kopers hebben ervoor gekozen hun eigendommen, die te splitsen zijn, te laten verhuren door Hotel Bommeljé.