Of de Duitse eventbranche je een ‘wurst’ zal zijn

Of de Duitse eventbranche je een ‘wurst’ zal zijn?

Als helpdesk voor de Nederlandse eventprofessional die kansen wil benutten binnen de Duitse eventbranche, sprongen we vorige week een gat in de lucht toen we zagen dat het handboek “ hoe word je een baas in de Duitse eventbranche ” meer dan 200 keer is gedownload. En nog geen dag later kondigde Eventsummit aan dat zij dit jaar het Holland Paviljoen host en organiseert.

Er is reuring, véél reuring, gaande op Nederlandse bodem. En terecht. Op nog geen 2 uur rijden vanaf Utrecht heb je toegang tot de superleuke en dynamische Duitse eventbranche. En deze is ook nog eens ernstig interessant, want deze branche wordt maar liefst geschat op een waarde van 7 miljard euro. Reken jij als eventprofessional maar eens uit wat dat betekent als je hiervan slechts 0,01% weet te bemachtigen.

“Goed voorbereid op reis gaan, de juiste keuzes maken, en plezier hebben in pionieren: dát is ons doel!”

Duitse ondernemers hebben al veel Nederlandse eventbedrijven omarmd en lijken dol te zijn op ons enthousiasme en onze creatieve kijk op events. Ze zien ons en onze heerlijke stroopwafels dus graag komen. Pioniers zoals PHOTOFLYER, OCEANDIVA en Mise en Place zijn inmiddels al enkele jaren succesvol op de Duitse event-markt. Ook zij weten dat er jaarlijks 3 miljoen events worden georganiseerd in Duitsland! Stel je voor: 3 miljoen vergaderingen, congressen en andere events dus, waarvan elk event gemiddeld 1,5 dag duurt. Binnen deze hyperactieve markt zorgen 13.600 cateraars, 1.100 licht- en geluidsbedrijven en 60 decorateurs, meubilair & interieur styling-experts voor invulling, uitvoering, aankleding, ondersteuning en alles wat verder nodig is. De in Duitsland aanwezige 7.500 evenementenlocaties hosten en faciliteren al deze events.

Boek je stand op BOE International via Eventsummit.
Sollte, hätte, könnte, würde. Nee, Machen! BOE International & Eventsummit organiseren samen het gezelligste Holland Paviljoen ooit! Deze twee gerenommeerde platforms die jaarlijks samen maar liefst 17.000 bezoekers en 1.100 exposanten uit de Nederlandse en Duitse eventbranche bij elkaar brengen, hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Beiden spelen in op een belangrijke trend in de evenementenindustrie: internationalisatie. Ook de toename van 15% meer bezoekers aan BOE International 2019 ten opzichte van het voorgaande jaar, laat zien dat eventprofessionals uit deze aangrenzende landen elkaar steeds beter weten te vinden. “We kunnen elkaar zoveel meer helpen”, geeft Arjen Lemstra van Eventsummit aan. “Het enige dat wij doen, is een platform bieden waar Duitse en Nederlandse eventprofessionals samenkomen om elkaar te inspireren”. Zin om te pionieren?
Hit dan deze link: eventsummit.nl/boe-holland-paviljoen