Duurzaam vervoer naar conferentiecentra

Zes conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug zijn per 1 mei bereikbaar via station Driebergen-Zeist met een aantal taxibussen dat rijdt op biogas. Hiervoor hebben de stichting Groen Centraal, een
samenwerkingsverband van de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug , en taxibedrijf Besseling maandag 25 januari een overeenkomst getekend. Hiermee wordt duurzaam vervoer naar de conferentiecentra gegarandeerd.

Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groen gas gegarandeerd 100% duurzaam.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft aan dit project bijgedragen door een taxistandplaats ter beschikking te stellen op station Driebergen-Zeist, waar vandaan de gasten naar de verschillende locaties worden gebracht. Daarnaast komt er een speciale website waar men heel makkelijk een taxi kan bestellen. Het wordt ook mogelijk om de bussen exclusief in te zetten als shuttle voor een groep die graag duurzaam vervoerd wil worden.

Er zijn nu drie biogas taxibussen in bestelling. Naar verwachting zullen de bussen op 1 mei 2010 in gebruik genomen worden.