Duurzaamheidsprijs voor RAI Amsterdam

RAI Amsterdam heeft met zijn inzending ‘Van afval naar sociale waarde’ op de Floriade Expo de Zuidas Duurzaamheidsprijs gewonnen in de categorie Maatschappij.

Vanuit de wens om de maatschappelijke toegevoegde waarde van de RAI te vergroten en verspilling tegen te gaan, zet de RAI zich actief in om maatschappelijke behoeften te verbinden aan de westerse overvloed. De beurslocatie vindt hiermee tal van mogelijkheden om dat wat over is, maatschappelijk van waarde te laten zijn.

Van het verbinden van overgebleven items na evenementen middels een donatieprogramma aan maatschappelijke initiatieven in de regio die ze goed kunnen gebruiken en het creatief samenstellen van gratis maaltijden voor het Legerdesheils op basis van reststromen voedsel van de business van de RAI, tot aan het verbinden van ongebruikte faciliteiten, kennis, expertise en ons netwerk met maatschappelijke initiatieven die hiermee geholpen zijn en nog zoveel meer. Middels deze werkwijze zet de RAI zich in om verspilling van waarde te voorkomen en vindt de RAI kansen om maatschappelijk van betekenis te zijn.

Namens de RAI nam MVO-manager Stephanie Mathas de prijs in ontvangst. “Een prijs waarmee wij samen overwaarde omzetten tot sociale waarde”, zo reageerde Mathas. “Een prijs voor collega’s, stagiaires, vrijwilligers, leveranciers, klanten en vooral ook alle betrokken maatschappelijke initiatieven die samen met ons mogelijk maken maatschappelijk van betekenis te zijn. Dankjulliewel voor dit hartverwarmende resultaat!”

‘Impact op diverse niveaus’

De jury zei het volgende over de winnende case: ‘Dit prachtige en brede project om zoveel verschillende partijen welke op grote schaal meewerken. Verschillende groepen worden door dit initiatief met elkaar verbonden en het creëert impact op diverse gebieden en niveaus. Het verbindt verschillende instituten en de bewoners welke een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De kennis en bewustwording over het belang van voorkomen van afval en grondstoffen in de kringloop te houden, worden met dit project ook bij de tijdelijke gebruikers in Zuidas (de exposanten) onder de aandacht gebracht.’

De organisatie van de prijs (bestaande uit Gemeende Amsterdam Zuid, Hello Zuidas en Green Business Club Zuidas) wil met de wedstrijd een podium geven aan de diverse projecten die bijdragen aan een duurzame Zuidas en daarmee tegelijk een inspiratie zijn voor nieuwe initiatieven.