Duurzame renovatie Zonheuvel in Doorn

‘"Met deze renovatie gaat een lang gekoesterde wens in vervulling." Directeur Ralph Klaare is opgetogen over het feit dat onlangs is begonnen met de duurzame renovatie van Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn.

Lees verder "Als bedrijf willen we graag bijdragen aan een duurzamere wereld. Daar doen we al veel aan, maar na de verbouwing zijn we echt groen. De afgelopen jaren hebben we alle zalen gerenoveerd en een nieuw restaurant gebouwd. Nu zijn de hotelkamers aan de beurt. De hotelkamers worden duurzaam verbouwd en ingericht met zoveel mogelijke duurzame producten. Ook naar de energiehuishouding van de kamers is kritisch gekeken. In de renovatie zijn zaken als een klimaatplafond, leemstuc, isolatie en regenwateroopvang meegenomen. Voor de verbouwing is de keuze gevallen op Architectenbureau Rau, omdat het bureau het ontwerpen van duurzame gebouwen hoog in het vaandel heeft staan. Thomas Rau is de architect van het nieuwe hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist."

Met name het ”out of the box” denken van Thomas Rau is doorslaggevend geweest. Klaare: "Onze wens was om de hotelkamers zo ruim mogelijk op te zetten, maar we liepen steeds tegen het probleem aan dat we teveel kamers moesten ”inleveren”. Door het opschuiven van de hotelgangen en het draaien van de hotelkamers konden de kamers onder behoud van de bestaande draagstructuur worden vergroot . Door deze constructie kunnen 110 ruimere hotelkamers worden gerealiseerd in plaats van de oorspronkelijk verwachte halvering van het aantal hotelkamers. Bovendien kunnen we dankzij de oplossing van Thomas Rau renoveren in plaats van slopen en nieuwbouwen. Renoveren is uiteraard veel duurzamer." In de Lobby van het hotel is een modelkamer geplaatst, opdat de hotelgasten de vorderingen kunnen volgen. Het traject is onderverdeeld in drie aansluitende fasen, zodat het hotel tijdens de renovatie open kan blijven. Klaare: "Als bedrijf willen we een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. We hebben al de gouden Green Key en compenseren onze CO2-uitstoot voor een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Door de renovatie kunnen we nog beter duurzaam ondernemen. "

Info: www.hotelzonheuvel.eu