ECC Leiden geopend met grootste vrijdagmiddagborrel

Een volle zaal met 1.500 bezoekers en BN’ers als Liza Sips, Carolien Spoor, Bastiaan van Schaik, Ferry Doedens en Valerio Zeno tijdens de grootste ‘live’ vrijdagmiddagborrel. Daarmee werd op vrijdag 12 juni ECC Leiden feestelijk geopend.
 In samenwerking met Funky Piano”s on Tour was er tot in de vroege uurtjes een muzikaal spektakel met optredens van Xander de Buisonjé, Dean Saunders (tevens presentator van de avond), DJ Rick Romijn (bekend van het radioprogramma ”Evers staat op”) en Funky Piano”s! BN’ers Ferry Doedens en Carolien Spoor traden op als host van de avond.

Het ”black box” principe van ECC Leiden werd benadrukt: de veelzijdigheid van de locatie, de multifunctionele ruimte die op elke gewenste manier kan worden ingericht en de grote oppervlakte van de locatie (2.700 m²) stonden in de schijnwerpers. Dit werd onder meer artistiek uitgebeeld door een indrukwekkend optreden van twee acrobaten die een grote zwarte doos als uitgangspunt van hun act namen, waarna de locatie officieel werd geopend door Paul Laudy, wethouder van de Gemeente Leiden Bouw & Openbare werken.

De nieuwe naam ECC Leiden, dat voorheen Event & Convention Center Leiden heette, is eigendom van Holiday Inn Leiden.