Eerste break-in experience opent haar deuren voor publiek

Sherlocked lanceerde op donderdag 19 mei een nieuwe ervaring: The Vault. Een escape room waar je niet uit-, maar inbreekt. Het gaat om een realistische inbraak in de zwaarbeveiligde kluizen van de Beurs van Berlage.
In de catacombes van de Beurs van Berlage, in feite een kolossaal stenen fort in hartje Amsterdam, schuilt een zwaarbeveiligde kluis. Deze is in 1903 door vier machtige families gebouwd om hun meest waardevolle eigendommen in te bewaren. Het is een open geheim dat er in de diepst gelegen ‘Kluis A’ een mysterieus object bewaard wordt. Niemand weet wat het is, maar als speler krijg je van een anonieme opdrachtgever de missie het te stelen. Let op: deze kluis is niet zoals andere kluizen, er gaan geruchten dat een kunstmatige intelligentie de ‘A-Kluis’ dag en nacht in de gaten houdt.

Het spel wordt gespeeld in een teamsamenstelling van 4 tot 6 spelers. De opdracht: zorg dat je binnen 90 minuten weet in te breken in één van de zwaarbeveiligde kluizen van het Beursgebouw. Je kunt echter niet zomaar meespelen. Elk teamlid wordt geacht te beschikken over één van de volgende kwaliteiten: moed, precisie, creativiteit, behendigheid en analytisch vermogen. Als speler moet je er voor zorgen dat je niet te veel opvalt, want tijdens het testen van de game heeft de politie al meerdere telefoontjes ontvangen van bezorgde burgers, dat zij een groepje mensen zagen die zich verdacht gedroegen in de Q-park van de Bijenkorf, waar de ervaring begint.

The Vault is ontwikkelt door Sherlocked, de ‘experience design’ start-up die in 2014 The Architect introduceerde als de eerste escape room van Amsterdam. Deze game trekt inmiddels 16.000 bezoekers per jaar.