Eerste Leidse Universitaire Relatiedag geslaagd

In het kader van de eerste Leidse Universitaire Relatiediedag hebben secretaresses van Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zich op dinsdag 14 september laten meenemen op ontdekkingstocht door Leiden.
De secretaresses maakten onder andere kennis met de vele mogelijkheden en locaties in Leiden en omgeving om zakelijke evenementen en congressen te organiseren. De Relatiedag werd georganiseerd door Leiden Marketing en het evenementenbureau van Universiteit Leiden samen met een aantal partners uit Leiden. Maar liefst 45 secretaresses die zich bezighouden met het organiseren van zakelijke evenementen en congressen gingen mee op deze tocht.

De dag begon in CORPUS ‘reis door de mens’ met een workshop van Marga Groot Zwaaftink, eigenaresse van het congresbureau CommGres. Het onderwerp ‘Hoe maak ik van ieder evenement een succes?’ was voor velen een bron van inspiratie. Na een rondleiding in het Van der Valk Hotel Leiden en een uitgebreide lunch werd de groep in tweeën gesplitst voor een bezoek aan Naturalis en Museum Volkenkunde. Hier werden verrassende mogelijkheden voor zakelijke evenementen en congressen gepresenteerd. Ook hebben de deelnemers kunnen ervaren hoe bijzonder Leiden vanaf het water is. Groepswijzer.nl verzorgde in samenwerking met Rederij Oude Rijn een informatieve rondvaart met gids. De dag werd afgesloten in het Golden Tulip Leiden Centre met een korte presentatie, een bezichtiging van een van de veertig nieuwe kamers en een borrel.

De reacties van de deelneemsters waren erg positief. "Geweldig georganiseerd. De presentatie was goed, veel tips en trucs en ook het netwerken met elkaar kwam goed tot uiting. De rondleidingen binnen Van der Valk en Museum Volkenkunde waren voor mij een eyeopener. Kortom, voor herhaling vatbaar", aldus Marleen van der Meer, Management Assistent bureau bedrijfsvoering divisie 2 LUMC. Ook drs. Mariëtte A. Koopman, Communicatiemedewerker Instituutsbureau Pedagogische Wetenschappen Universiteit Leiden was zeer tevreden: "Het was een informatieve en zeer gezellige bijeenkomst."