Live Again! Anderhalvemetercongres in Fokker Terminal

Eerste livecongres van Nederland met 100 deelnemers in Fokker Terminal

Een consortium van eventprofessionals heeft de krachten gebundeld en houdt op woensdag 1 juli 2020 in de Haagse Fokker Terminal het eerste grote livecongres van Nederland na de lockdown als gevolg van de coronamaatregelen. Live Again! wordt een hybride congres, een combinatie van online en live, waarbij het aantal aanwezige gasten flexibel kan worden opgeschaald en afgeschaald naargelang de overheidsrichtlijnen van dat moment.

Live Again!

Vanaf 1 juli is het vanuit de Rijksoverheid weer toegestaan om congressen voor 100 personen te organiseren, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en diverse hygiënemaatregelen. Met Live Again! wil het consortiumdeelnemers te laten ervaren hoe, met inachtneming van alle overheidsregels, er weer een goed, inhoudelijk congres kan worden georganiseerd, compleet met een plenair programma, break-out sessies en (op gepaste afstand) netwerken. De samenwerkende partners zijn de locatie Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist AVEQ, congres & eventcateraar Mood4Food en organisatie- en PR-bureau Smith Communicatie.

Positief signaal

“We willen met dit initiatief een positief signaal geven en iedereen laten zien hoe belangrijk het is, voor zowel de sector, als de economie, om weer live bij elkaar te komen bij eventlocaties”, aldus Tom Verhaar namens het consortium. “Wij doen dat in Den Haag, waar de beslissingen worden genomen, en wel op de eerste dag dat het kan, op 1 juli 2020, voor de hele branche, voor het hele land! Het is immers van groot belang voor BV Nederland dat we elkaar weer goed en veilig live kunnen ontmoeten om zaken te doen.”

Twee programma’s

Het ochtendprogramma is deels op uitnodiging en bedoeld voor medewerkers van overheden en corporates die eindverantwoordelijk zijn voor de organisatie van congressen en businessevents. Het middagprogramma wordt speciaal georganiseerd voor de evenementenbranche.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de congreswebsite en horen spoedig of ze tot de aanwezige live bezoekers behoren.