Eerste Nederlandse vestiging Motel One geopend

Motel One Amsterdam is op 4 november feestelijk geopend. De opening werd verricht door Daniel Müller (Management Board Motel One), Klaas de Boer (Directeur Zuidas) en Gert-Wim Bos (Directeur COD). De Duitse budget design hotelketen zet met deze vestiging de eerste voet op Nederlandse bodem.
 Motel One Amsterdam ligt op Europaboulevard 23, op loopafstand van beurs- en congrescentrum RAI en op 400 meter van het gelijknamige treinstation. Zoals elke Motel One vestiging heeft het interieur van de ‘One Lounge’ ook hier een couleur locale. De lounge is 24 uur per dag open en dient als woonkamer, bar en ontbijtcafé.

De thema’s fietsen, tulpen en de Amsterdamse grachten staan hier centraal:

  • Bagagedragers aan de muur waar gasten een boodschap op papier achterlaten;
  • Twee kunstinstallaties van oude fietsonderdelen als ruimteverdeler;
  • Abstract zwart/wit tulpenbehang en felgekleurde tulpenfoto’s in de ontbijtruimte, geïnspireerd op de stillevens van de Oude Hollandse Meesters;
  • Een glazen lamp in de vorm van een vliegende tuin boven de grote ontbijttafel, ontworpen door Bocci. Een tuinman verzorgt de planten in de lamp;
  • Felgekleurd tulpenbehang achter de receptie;
  • Swan Chairs in uitgesproken tulpenkleuren, ontworpen door de Zweedse designer Fritz Hansen;
  • Een met bloemenprint versierde trap;
  • Een ruimteverdeler in de vorm van de typische ramen van de Amsterdamse grachtenpanden tussen de receptie en de bar;
  • Een zeven meter lange houten collage met daarop de Amsterdamse grachtengevels bij de bar;
  • Kleurrijke stoelen van Moroso in de Outdoor Lounge.

 

320 kamers

De 320 kamers zijn uitgerust met een boxspring, bureau, fauteuil, airconditioning, flat screen-tv van Loewe en lampen van Artemide. In de donker granieten badkamer vinden de gasten een Dornbracht wastafel en regendouche. Een eenpersoonskamer is te boeken vanaf 69 euro, een tweepersoonskamer  vanaf 84 euro. Een ontbijt, dat onder meer bestaat uit regionale en organische producten, kost 9,50 euro per persoon. Zoals in elke vestiging van Motel One kunnen gasten gebruik maken van een One Lounge iPad en is er gratis Wi-Fi in het hele hotel.
 

BREEAM certificaat

Motel One Amsterdam is ontwikkeld door de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar COD. Het ontwerp van het hotel is afkomstig van architectenbureau ZZDP en is bekroond met het BREEAM **** Excellent certificaat. BREEAM meet en beoordeelt de duurzaamheid van nieuwe gebouwen in Nederland. Motel One Amsterdam is het eerste hotel in Nederland dat aan de duurzaamheidscriteria van BREEAM voldoet.