Engels Rotterdam na verbouwing weer geopend

Bar Brasserie Engels en meeting & conference center Engels in Rotterdam zijn op 6 maart na maanden van verbouwing weer geopend. De locatie, gelegen in het Groot Handelsgebouw naast het Centraal Station, heeft twee nieuwe exploitanten: The Office Operators voor het vergadercentrum en Vermaat voor de horeca.
 Engels stamt uit 1951 en de nieuwe exploitanten grijpen terug op de rijke geschiedenis van de locatie, allen dan in een modern jasje. Engels staat voor correct, attent, vriendelijk en altijd met een glimlach, stellen ze. De internationale Bar Brasserie is zeven dagen per week geopend en de ervaren keukenbrigade, onder leiding van Gert Hamoen, serveert gerechten van toen, vertaald naar de dag van vandaag. Engels moet de huiskamer van Rotterdam worden met cocktails en mocktails, prachtige wijnen, verfijnde bites en een barman die je favoriete drankje niet vergeet.

Het geheel gerenoveerde meeting & conference center Engels beschikt over 19 zalen van boardrooms tot auditorium met ruimte van 6 tot 340 personen. In totaal heeft het Conference & Meeting Center zo’n 1.000 stoelen beschikbaar. Alle sfeervolle ruimtes in het historische pand het Groot Handelsgebouw zijn zo ingericht dat ze voldoen aan de hedendaagse wensen en eisen.

Historie Engels

Het Groot Handelsgebouw is het belangrijkste wederopbouwmonument van Rotterdam. Het bedrijfsverzamelgebouw, sinds 2010 een Rijksmonument, is net na de oorlog ontworpen door de architecten H.A. Maaskant en W. van Tijen. Het Groot Handelsgebouw was zijn tijd ver vooruit: het enorme pand bood niet alleen plaats aan vele bedrijven, maar een heuse autoroute maakte het inpandig vervoer van allerlei producten mogelijk. In 1951 vestigde zich hier Engels, dat elan aan het pand bracht met haar grand café-restaurant, congres-, party- en zalencentrum.