Enthousiast organisator vertelt over uitdagende combi

SITE Nederland Symphony31 600px

“Het is de uitdagende combi tussen de dwingendheid van de DJ en de klasse van een symfonisch orkest”. Met deze typering deed organisator Frits Kuiper het concept van Symphonie31 uit de doeken aan de leden van SITE Nederland.

Op 4 april hield de vakvereniging voor incentive travel professionals haar Spring Meeting in Rotterdam Ahoy. De mogelijkheid van een backstage tour en het bijwonen van Symphonie31 zorgde voor een bovengemiddelde opkomst van leden en introducees. Het bestuur van SITE greep deze gelegenheid aan door af te trappen met een speeddate sessie met aan de ene zijde van de tafel de steeds van plaats verwisselende leden en aan de andere zijde de nieuwe en aspirant-leden.

 

Backstage tour

Daarna volgde de tour door het sportpaleis, over het podium en back stage onder begeleiding van een gedreven Frits Kuiper, die het evenement samen met DJ Ronald Molendijk heeft opgezet. Vorig jaar beleefde het evenement de primeur, met op de zaterdag een vrijwel uitverkochte zaal en op maandag een door groothandel Sligro uitgekochte editie. Dit jaar zijn er in dezelfde opzet weer twee avonden en volgend jaar worden het er drie, waarvan twee uitgekocht door de Sligro, verklapt Kuiper. Verder wil hij geen sponsoring, want Kuiper wil graag baas blijven in het voor eigen rekening en risico georganiseerde evenement.

Met Sligro is gelijk de link gelegd naar Night of the Proms, waaraan de groothandel al 17 jaar is verbonden. Symphonie31 heeft een vergelijkbare opzet, maar richt zich op een jongere doelgroep. Klanten kunnen via een loyaliteitsprogramma kaarten verdienen voor beide evenementen.

Door geen gebruik te maken van de tweede ring van het sportpaleis is de capaciteit ‘beperkt’ tot 10.000 bezoekers. “Er is nooit een feestje kapot gegaan aan te weinig ruimte”, verklaart Kuiper deze keuze.

 

Levensverhaal

Na de rondleiding weet de enthousiaste organisator de leden van SITE Nederland nog drie kwartier te boeien met zijn levensverhaal en de opkomst, teloorgang en wederopstanding van zijn evenementenbedrijf Music Events. Ook vertelt hij over zijn ambities met Symphonie31 (waarvan het cijfer in de naam verwijst naar de landcode van Nederland). Dit jaar heeft hij fors geïnvesteerd in de televisieregistratie van zijn evenement, om meer bekendheid te krijgen. Kuiper wil Symphonie31 tot iets groots en waarschijnlijk ook internationaal door laten groeien, maar wel gedoseerd.

Daarna is het hoog tijd dat de organisator, die ruim anderhalf uur te tijd heeft genomen voor de SITE-leden, om terug te gaan naar de werkvloer. De deelnemers verpozen zich met een borrel en een diner, om vervolgens voor de aanvang van het evenement in de back-stage bar nogmaals te worden toegesproken door Frits Kuiper. De Spring Meeting eindigt knallend met de 2,5 uur durende show van ‘Symphony 31 – DJ Meets Orchestra’, met onder meer optredens van Joss Stone, VanVelzen en Jocelyn Brown onder begeleiding van de elkaar uitdagende DJ Ronald Molendijk en dirigent Maurice Luttikhuis met zijn orkest The New Symphonics.