Erik Peekel lanceert zijn boek op EvenementContact

‘Het evenement dat niemand wil missen – Hoe organiseer je dat?’ is een boek vol praktische tips van en voor organisatoren. Erik Peekel van Aaaaha! the Actor Factory verzamelde succesfactoren van evenementen. Sinds deze week is het boek te bestellen bij iedere boekhandel en bij managementboek.nl De feestelijke boekpresentatie vindt plaats op EvenementContact.
Op EvenementContact presenteert Erik Peekel zijn boek in een korte masterclass om 11.30 uur in zaal 1. Elke beursbezoeker is van harte welkom, de entree is gratis. Erik laat zien wat je kunt leren van evenementen als de Week van de Ondernemer, MBA in één dag en het International Film Festival Rotterdam. Alvast drie tips die aan bod komen in de masterclass:

Tip 1: maak er iets heel bijzonders van

Ondernemer Aad Ouborg organiseert rond zijn producten (onder andere Princess Sportsgear en Princess Hotels) evenementen, die veel publiciteit genereren. Zijn tip: wanneer je denkt dat je alles bedacht hebt en dat het programma staat, dan begint pas de uitdaging om het echt uniek te maken. Je moet ervoor zorgen dat je gasten er nog lang over na zullen praten.

Tip 2: zorg voor een perfecte ontvangst

Maarten van Druten (Synpact) is organisator van de Week van de Ondernemer. Zijn tip: Onze gasten moeten zich welkom voelen op ons evenement. Dat begint al bij de parkeerwachters, zij zijn het eerste contactmoment. We zetten enorm veel hostesses in, zodat iedereen direct wordt geholpen. Al onze mensen zijn herkenbaar aan een grote oranje bloem en iedereen die meewerkt aan onze evenementen moet van alles op de hoogte zijn, zij moeten de gasten direct de juiste informatie kunnen verstrekken. Daarom organiseren we vooraf een kickoff, die bijeenkomst moet extreem goed zijn. Je zorgt ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij het evenement, dat je er als een team staat.

Tip 3: programmeer als een circusdirecteur

Hans Janssen (DenkProducties) is producent van een hele reeks spraakmakende seminars voor managers (ondermeer MBA in één dag van Ben Tiggelaar). Zijn tip: programmeer een heel goede spreker voor de lunchpauze. Denk als een circusdirecteur. In een circus zit de beste act altijd net voor de pauze. Waarom? Omdat mensen in de pauze gaan aftasten bij elkaar: wat vind je van de voorstelling? Is het goed? Je hebt als individu daar zelf een mening over, maar die wil je altijd toetsen aan de andere gasten. En door een topervaring te geven vlak voor de pauze, vergroot je de kans op een positieve vibe in de foyer.

Boeklancering op EvenementContact

Iedereen is van harte welkom op de boeklancering. Die vindt plaats van 11.30 tot 11.55 uur in zaal 1 tijdens Evenementcontact. Je kunt je hier aanmelden voor de beurs.

Je kunt het boek hier bestellen