Essam Jansen verlaat eventorganisator E&A Events

Essam Jansen neemt na veertien jaar afscheid als mede-eigenaar bij eventorganisator E&A Events. Co-founder Alex Hes koopt de aandelen van Jansen en is daarmee voor 100 procent eigenaar van het bedrijf. Jansen gaat zich helemaal focussen op zijn DJ-carrière als Sem Vox.

Sinds de oprichting in mei 2008 groeide E&A Events uit tot een van de marktleiders in het internationale live entertainment circuit met populaire concepten als Don’t Let Daddy Know, Kingsland Festival en Tiktak. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met de productie van shows van onder meer Martin Garrix, Don Diablo en Sunnery James & Ryan Marciano. E&A Events is inmiddels verantwoordelijk voor meer dan 85 events per jaar met honderdduizenden bezoekers in twintig verschillende landen over de hele wereld.

Van clubavond naar internationaal succes

Hes (1990) en Jansen (1989) begonnen veertien jaar geleden op 18-jarige leeftijd met het organiseren van clubavonden in Amsterdam en breidden deze al snel uit tot meer dan 200 avonden over meerdere steden in Nederland. Vervolgens werd de stap gezet naar succesvolle toonaangevende concepten in ieder muziekgenre. Het nationale succes leidde tot een internationale doorbraak toen het event Don’t Let Daddy Know in 2012 voor het eerst in Ibiza plaatsvond. Dit event wordt inmiddels internationaal in meer dan 20 landen georganiseerd, onder meer in Hong Kong en India, het Verenigd Koninkrijk en Chili.

Hes: “We zijn dankbaar voor de succesvolle samenwerking met Essam die meer dan 14 jaar stand hield. We wensen hem veel succes met zijn volgende stap en zijn DJ carrière. Als bedrijf kijken we uit naar alle mooie festivals en line-ups die we voor dit jaar op de planning hebben staan. Daarnaast breiden wij volgend jaar uit naar vijf nieuwe landen met Don’t Let Daddy Know en lanceren wij nieuwe merken.”

E&A Events bedient een nieuwe generatie muziekliefhebbers door het ontwikkelen van nieuwe dance-concepten en het zorgvuldig uitvoeren van de producties. De merken waar E&A Events (mede-)eigenaar van is, zijn Don’t Let Daddy Know, Kingsland Festival, TIKTAK, Summerpark, Valhalla Festival, Meet Me Backstage, We Are The Future, Parels van de Stad, Hullabaloo Festival, Essential Festival, Bungalup, De Helden van Oranje en veel meer. De organisatie is ambitieus en bouwt voort op een droom: de wereld veroveren met hun dance concepten.