Evenement aansprakelijkheid

Eventmanagers goed verzekerd

Eventmanagers waagden goed verzekerd een sprong in het diepeJa, directeur Leon Kruitwagen heeft een verzekering afgesloten voor deze bijeenkomst van het Genootschap voor Eventmanagers. Dit was het logische antwoord op de laatste vraag tijdens het inhoudelijk programma over aansprakelijkheid en verzekeringen bij evenementen. Daarna konden de deelnemers kennis nemen van diverse outdoor activiteiten op Forteiland IJmuiden.

Voor deze bijeenkomst op 24 april had het Genootschap voor Eventmanagers de krachten gebundeld met het Platform Museum Locaties, de Freelance Event Professionals en VeBON.

De leden van deze verenigingen kregen na de korte overtocht naar het Forteiland IJmuiden eerst een aantal interessante presentaties voorgeschoteld. Zo vertelde Marjan Thalen van Gemeente Apeldoorn over haar persoonlijke ervaringen tijdens de dramatisch verlopen Koninginnedag 2009 en hoe dit evenement (gelukkig) verzekerd was. Michiel Bredius van KLAP Verzekeringen gaf aan de hand van praktijkcases welke afwegingen er zijn te maken rond het verzekeren van evenementen. De juridische kant van aansprakelijkheid werd belicht door mr. Rene Halfens van Van As Advocaten.  Het inhoudelijk programma eindigde met een korte presentatie van Cyril Mentink over het TUV veiligheid keurmerk.

De deelnemers konden met hun smartphone via het interactieve systeem van Sendsteps vragen beantwoorden, op stellingen reageren en vragen stellen. De uitstekende Wifi-verbinding in het fort zorgde dat deze interactie via het internet prima verliep.

Daarna konden de deelnemers, goed verzekerd, aan enkele buitenactiviteiten deelnemen.