Eventmanagers maken kennis met tools die interactiviteit bevorderen

Leden van het Genootschap voor Eventmanagers maakten in één middag kennis met nieuwe tools en technieken die interactiviteit bevorderen tijdens bijeenkomsten .

Uit onderzoek van het Genootschap is gebleken dat interactiviteit onontbeerlijk is voor zakelijke én publieksbijeenkomsten. Daarom verzamelde het Genootschap voor Eventmanagers  op woensdag 24 april haar leden voor de Themadag ‘Interactiviteit bij Bijeenkomsten’. Landgoed Zonheuvel, dat er op deze zomerse dag prachtig bij lag, was het decor voor deze themadag.

Het lijkt een ingewikkelde opgave, hoe optimaliseer je kennisuitwisseling? Hoe haal je het beste uit je deelnemers? Hoe kun je interactiviteit bevorderen en zorg je voor betrokkenheid? Welke nieuwe tools zijn er om interactiviteit te vergroten tussen presentator en publiek, deelnemers onderling én deelnemers op afstand (die niet bij het event aanwezig zijn). Dit waren de onderwerpen die uitgebreid aan bod kwamen.

Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut heette de 75 aanwezigen welkom en vroeg direct iedereen de telefoon te pakken. Niet om deze op stil te zetten, maar om deze juist in te schakelen en te gebruiken. Deelnemers konden meediscussiëren over stellingen of juist vragen stellen. Interactiviteit bevorderen werd dus meteen realiteit.

Jan Goossens van Syan Automatisering creëerde een Wifi Hotspot voor voldoende bandbreedte. Dus ook op een klassieke locatie in het groen, als Landgoed Zonheuvel, kon iedereen probleemloos stemmen met Sendsteps en de Networkapp van Inscene gebruiken.

Tijdens de break-outsessies werden de deelnemers opgesplitst in groepen en maakten in zes rondes kennis met tools die interactiviteit bevorderen tijdens een evenement. Zo werden de leden ingevoerd in zaken als hybride events (Live Online Events ), Twitter-fountains (LiveWall) , gepersonaliseerde interactieve armbanden (Embraceled),  Networkapps (Networkapp), interactieve badges (Connect) etc.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel op het terras in de namiddagzon.