ExCel London

ExCeL London krijgt groen licht voor uitbreiding met 25.000 m²

ExCeL London heeft goedkeuring gekregen van het Newham Planning Committee om haar beurs- en congreslocatie uit te breiden. Hierdoor wordt 25.000 m2 netto evenementenruimte toegevoegd aan het gebouw.

Toegenomen vraag

CEO Jeremy Rees: ‘De uitbreiding van ExCeL zal ervoor zorgen dat Londen en het Verenigd Koninkrijk de komende jaren internationaal concurrerend blijven en een favoriete bestemming voor toonaangevende evenementen. Bovendien zal deze investering ervoor zorgen dat we kunnen blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten door groeimogelijkheden te bieden, aangevuld met een gastervaring van wereldklasse.’

Na de eerste uitbreiding van de locatie in 2010, inclusief de opening van het London’s International Convention Centre (ICC), is het een langetermijnambitie geweest om ExCeL verder uit te breiden om aan de toegenomen vraag van klanten te voldoen.

High-end congresruimte

Deze nieuwe investering levert 25.000 m² extra evenementenruimte op, met 12.000 m² tentoonstellingsruimte op de begane grond en geïntegreerd in de bestaande locatie. De plannen tonen ook een high-end congresruimte, state-of-the-art vergaderzalen en horeca op de bovenverdieping.

Daarnaast wordt er ‘substantieel’ geïnvesteerd in groen aan de kadezijde, verbeterde groenvoorziening en een nieuw parkje. De uitbreiding zal het totale vloeroppervlak met 25 procent vergroten.

BREEAM Excellent

Rees voegde eraan toe dat ExCeL de ambitie heeft om voor ‘de meest duurzame oplossing’ te kiezen en streeft naar een Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM)-beoordeling van ‘Excellent’ – die de erkende industriestandaard overtreft.

De start van de bouw staat gepland in 2022. In dat jaar wordt ook de Elizabeth Line (Crossrail) geopend, waardoor bezoekers ExCeL in 15 minuten kunnen bereiken vanaf het centrum van Londen en 43 minuten vanaf Heathrow, via het Elizabeth line station op de eigen locatie.