Extra steun van 1,3 miljoen voor acquisitie internationale kennisevenementen in Utrecht

Economic Board Utrecht (EBU) stelt een stimuleringsfonds van 1,3 miljoen euro ter beschikking voor organisatoren van kennisevenementen in de provincie. Dit geldt voor internationale congressen en meetings die aansluiten op de speerpunten Groen, Gezond en Slim van dit publiek-private samenwerkingsverband.
De regio Utrecht is de meest competitieve regio van Europa volgens de EU. Deze positie wil Economic Board Utrecht verder versterken door passende internationale kennisevenementen te acquireren. Ze noemt een life science congres als voorbeeld. Volgens de EBU zijn kennisevenementen ideale momenten om de Utrechtse kennis te etaleren, netwerken te ontsluiten en Utrecht te promoten onder relevante doelgroepen.

De gemeenten Amersfoort en Utrecht werken samen met de uitvoerende promotiepartners aan een pakket dat nog eens extra ingezet gaat worden om kennispartners goed te kunnen ontvangen. De Stichting Hotel Overleg Utrecht (Host Utrecht), Jaarbeurs, Flint Amersfoort, Marienhof, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn mede-investeerders.

Voor de komende drie jaar zal zo een extra investeringspakket ontstaan van 1.3 miljoen euro en circa 25 banen in hotel- en congresbranche in de regio. Naar verwachting levert deze investering een extra omzet op van 7,5 miljoen euro. De gemiddelde bezoeker van een kennisevenement blijft drie dagen in de regio en besteedt gemiddeld 344 euro per dag.