Ferma Risk Management Forum naar Maastricht

Maastricht is van 29 september tot 2 oktober 2013 gaststad voor zo’n 1.500 deelnemers aan het Ferma Risk Management Forum. MECC Maastricht en het Maastricht Congres Bureau wisten de pitch met Brussel, Istanbul en Monte Carlo te winnen.

Ferma wordt gevormd door de nationale risicomanagementverenigingen van 20 landen met in totaal meer dan 4.800 leden. Doel van Ferma is het coördineren, promoten en ondersteunen van de ontwikkeling en toepassing van met name financieel risico management in Europa.
Ferma heeft gekozen voor Maastricht vanwege de persoonlijke benadering, de goede samenwerking tussen het Mecc Maastricht en het Maastricht Congres Bureau, de faciliteiten van Mecc Maastricht en de verschillende mogelijkheden voor de sponsor avonden. Daarnaast was, vanwege leden uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, de centrale ligging van Maastricht een belangrijk aspect.

Gedurende het Forum worden er 2 plenaire sessies gehouden en 15 tot 24 workshops en academische sessies. Tevens vindt er een beurs plaats, met zo’n 65 stands die bemand worden door meer dan 40 bedrijven. Bovendien zijn er voldoende pauzes ingelast om te kunnen netwerken.

De eerste contacten tussen het Maastricht Congres Bureau en Ferma dateren van februari 2008, tijdens een door het NBTC georganiseerde ambassadelunch in Brussel. In februari 2010 mocht Maastricht een bid uitbrengen en in februari 2011 ontving  het samenwerkingsverband  een Request for Proposal voor het Ferma Risk Management Forum 2013. Vandaag maakte Florence Bindelle, Executive Manager van Ferma bekend dat het congres naar Maastricht komt.