Festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Van 7 tot 10 september zijn alle fijnproevers op de afspraak tijdens het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Tijdens proeverijen van originele gerechten of desserts, tijdens de “Masterclass Bordeaux” en de workshops van de Ecole du vin de Bordeaux zullen de grote chefs en wijnbouwers de smaakpapillen van de bezoekers prikkelen.
 Voor deze zesde editie haalt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX alles uit de kast met opnieuw een selectie van de beste Brusselse chefs in het hartje van het Warandepark. De wijnliefhebbers zullen zich volledig kunnen overgeven aan hun passie dankzij de verschillende workshops die aangeboden worden door de Ecole du vin de Bordeaux. Perfect om het publiek een heerlijke break te bieden.

Overzicht van de activiteiten van het weekend:

Een twintigtal grote chefs
Nieuwe iconische Brusselse chefs sluiten zich aan bij het feest en breiden het aanbod van het festival nog uit. Ze stellen de bezoekers een kenmerkend gerecht voor dat symbool staat voor hun culinaire identiteit, en dit tegen de unieke prijs van 9 euro.

Nieuw: een zoete toets
Verschillende chefs-patissiers vervolledigen het menu van het festival Ze bieden de liefhebbers van zoetigheden een bordje heerlijke desserts aan tegen de unieke prijs van 9 euro.

Het perfecte akkoord
De Vins de Bordeaux, onmisbare partners van het festival, zijn ook opnieuw van de partij tijdens deze gastronomische reis. Voor deze gelegenheid zullen ongeveer 50 wijnbouwers en handelaars uit de Bordeaux samenkomen in Brussel om de geschiedenis en de geheimen van hun wijnen te onthullen.

3 nieuwe smakelijke workshops door de Ecole du Vin de Bordeaux
De niet te missen plaats van afspraak voor de liefhebbers van wijn en gastronomie is het paviljoen waar de Ecole de vin de Bordeaux een ludiek en pedagogisch overzicht biedt van de verschillende wijnen (rode wijn, droge en zoete witte wijn, rosé en crémants van Bordeaux), streekproducten, druivensoorten, assemblages enz. Een mooie inwijding in de kunst van de proeverij.

Dit jaar stelt de Ecole du Vin de Bordeaux drie nieuwe ludieke en smakelijke workshops voor:
– “Choco’ Bordeaux” in samenwerking met chocolatier Laurent Gerbaud
– “Accords vins et pâtisseries” met de chefs-pâtissier Yasushi Sasaki, Baptiste Mandon en Khalil Menzi om te experimenteren met gedurfde combinaties.

Saint Emilion en Pessac-Léognan staan centraal in de “Masterclass” van de Bordeaux
Dit jaar staan de twee masterclasses in het teken van de Saint-Emilion Grands Crus Classés en de 30ste verjaardag van de appellation Pessac-Léognan. De bezoeker kan zich laten meevoeren doorheen deze iconische regio’s van de wijngaard van de Bordeaux.

Nieuw: de Workshops Bistronomie TCHIN VITTEL met chef Bruno Antoine.
De bezoekers beschikken over de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer hun Box Bistronomie TCHIN VITTEL samen te stellen ter gelegenheid van een kookworkshop die even boeiend en smakelijk als leuk is. En dit alles onder het toeziend oog van Bruno Antoine, een van de creatiefste chefs van de Brusselse bistronomische scène.

Meer informatie over eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX vindt u op www.eat.brussels.