Flanders Meeting and Convention Center Antwerp haalt vijfde congres binnen

Het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp, dat in november 2016 haar deuren opent, heeft het 3rd International Strawberry Congress binnengehaald. Daarmee staat de teller op vijf bevestigde congressen.
Eerder werden er al vier congressen bevestigd in het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp. Het najaarssymposium van het Verbond der Vlaamse Tandartsen van 2017, ECTMIH 2017, georganiseerd door ITG (Institute of Tropical Medicine in Antwerp) in 2017, het 15th International Conference on Cochlear Implants and Other Implantable Auditory Technologies (CI 2018 International)’ in 2018 en Manuele Lymfdrainage a.m. Vodder: ‘BeNevolution’ in 2019.
 
Het nieuwe internationale congrescentrum is onderdeel van het Elisabeth Center Antwerp en ligt in ZOO Antwerpen, een van de best bewaarde 19de-eeuwse dierentuinen ter wereld. Het architectenbureau Ian Simpson uit Manchester ontwierp het unieke concept en ging hiervoor een verregaande samenwerking aan met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek. Kirkegaard is een wereldautoriteit op het vlak van akoestiek. Ian Simpsons team creëerde een inspirerend, flexibel en krachtig gebouw met veel aandacht voor energiebesparing en natuurlijk licht. Het bestaande historische gebouw wordt verbonden met hypermoderne architectuur, een mijlpaal in de stadsvernieuwing en een bron van inspiratie voor iedereen.
 
Flanders Meeting and Convention Center Antwerp krijgt een oppervlakte van 25.000 m², 30 zalen en een capaciteit van 2.500 gasten. De centraal gelegen Koningin Elisabeth Zaal met haar 2.000 stoelen vormt de kers op de taart.