Food Inspiration Day beleeft succesvolle eerste editie

Trendbureau Shoot My Food hield op maandag 23 november voor de eerste keer Food Inspiration Day met als thema ‘Dutch Delight’. Tijdens dit uitverkochte eendaagse congres, het Evoluon in Eindhoven, werden aanwezigen meegevoerd op een visuele en sensorische inspiratietour.

Langs de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van eten, drinken, hospitality, gastronomy, en de hand van de nieuwe E-nummers stelde moderator Hans Steenbergen de aanwezige foodprofessionals op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt.

Topsprekers uit het vak als General Manager Roberto Payer, Meesterchef Angélique Schmeinck en teler Rob Baan gaven hun visie op de ontwikkelingen in het vakgebied. Patissier Robèrt van Beckhoven serveerde uitdagende patisserie voor volwassenen. Fooddesigner Annelies Hermsen liet zien hoe kunstenaar op een nieuwe manier voedsel gebruiken. Chef Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve sprak over inspiratie en teambuilding in de keuken.

In inspiratieateliers van leveranciers werden volop demonstraties, proeverijen en minicolleges gegeven. Daarnaast is de grootste gezamenlijke bio-lunch van Nederland geserveerd: aan picknicktafels genoten bijna 500 gasten van een gezamenlijke lunch die het teken stond van Hollandse producten.

Het was voor de eerste maal dat een congres van dit niveau voor de branche georganiseerd werd waarbij tevens de uitreiking plaats vond van de eerste uitgave van het Food Inspiration Jaarboek. Deze trenduitgave kregen alle aanwezigen mee naar huis.

Kijk voor een volledige impressie van de dag op http://foodinspiration12.shootmyfood.net/