Forumentree en Forumpassage MECC Maastricht geopend tijdens TEFAF

Tijdens de Preview Day van de internationale kunst- en antiek beurs TEFAF op 6 maart jongstleden, zijn de vernieuwde Forumpassage en Forumentree van MECC Maastricht officieel geopend. Ter gelegenheid daarvan opende MECC directeur Rob van de Wiel samen met wethouder John Aarts en gedeputeerde Joost van den Akker de deuren van de vernieuwde Forumentree. Op 3 juni 2019 waren de gefaseerde werkzaamheden van de upgrade en uitbreiding om MECC Maastricht toekomstproof te maken van start gegaan.

Forumpassage en Forumentree

De vernieuwde Forumpassage is het verbindende element tussen Forumentree en de Hoofdentree, het Congrescentrum en de drie evenementenhallen. Door de uitbreiding zijn er tien break-out-rooms bijgekomen welke multifunctioneel ingezet kunnen worden, dat brengt het totaal aantal break-out-rooms op 55, en er is een vide gecreëerd. De vloeren, wanden en plafonds zijn volledig vernieuwd, het plafond is deels verhoogd en er is volop daglichttoetreding toegepast in de gehele passage waardoor er een transparant karakter ontstaat. Daarnaast is de volledige pui en entree aan het Forumplein vernieuwd.

“Zeer belangrijk is dat we aan het einde van de upgrade en uitbreiding niet alleen gelijktijdig congressen kunnen hosten, maar ook grotere congressen kunnen accommoderen tot 5.000 deelnemers, waar nu plek is voor 3.000 deelnemers”, aldus John Aarts, Wethouder Financiën, Vastgoed, Stadsbeheer en Hospitality – Gemeente Maastricht.

49 miljoen

Met de totale upgrade en uitbreiding is een bedrag van circa 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht. De vernieuwing zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als congresstad vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus.