Gelegenheidscoalitie introduceert pop-up dinerconcept

ATP Event Experts, Catering Lokaal en Studio Piet Boon openen aanstaande december en januari de deuren voor een bijzonder boutique-stijl pop-up restaurant. Deze ‘gelegenheidscoalitie’ heeft het dinerconcept ”The Art of Inspiration” ontwikkeld met als doel de kunst van het inspireren tot leven te brengen in exclusief event format.
De drie partners creëerden een kwalitatief hoogwaardig en uiterst sfeervol arrangement – inclusief bijzondere Piet Boon beleving – dat tot en met januari 2015 alleen op afspraak te boeken is. Hiermee willen zij het voor een breder publiek mogelijk maken om de wereld van Piet Boon te ervaren binnen de context van de jaarwisseling – een tijd van genieten, delen en vooruitkijken.
 
De kunst van het inspireren als gedachtegoed is onderdeel van het DNA van Studio Piet Boon, dat heilig gelooft in het verleggen van grenzen, groeien door een open mind en het aangaan van verbindingen buiten het eigen vakgebied. “De beste inspiratie komt vaak uit de meest onverwachte hoek. Het is een eerste levensbehoefte en voortdurende drijfveer voor creatieve vernieuwing”, zo verwoordt creatief directeur Interior & Styling Karin Meyn.
 

Japanse esthetiek

Voor de styling van het pop-up restaurant en de showroom in Oostzaan, werkte Meyn opnieuw samen met kunstenaar John Biesheuvel, die het Japanse gevoel voor esthetiek -gebaseerd op een diep respect voor de natuur- als uitgangspunt nambij de keuze van het kleurpalet en de materialen. “Dit soort samenwerkingen is ook een stuk DNA van de studio en is een perfect voorbeeld van hoe verbindingen met creatieve geesten uit andere vakgebieden een grote bron van inspiratie zijn die tot meerwaarde leidt. De verbinding tussen kunst en design leidt voor het bedrijf bij al onze projecten tot creatieve groei”, aldus Meyn. De studio werkt sinds kort voor het Park Hyatt hotel in Tokyo en bracht veel nieuwe inspiratie mee voor de nieuwe styling van haar hoofdkantoor.
 

Culinaire cross-over

Tijdens het ”The Art of Inspiration” dinerconcept laat chef Felix Frijters van Catering Lokaal op bijzondere en exclusieve wijze zien hoe hij zijn inspiratie haalt uit design en styling en daarmee de culinaire beleving verrijkt. Gasten worden naast de betoverende styling getrakteerd op een speciaal voor dit concept samengesteld menu dat indien gewenst kan worden toegespitst op specifieke wensen. Bovendien wordt de avond met groot aandacht voor detail en creativiteit georganiseerd door het team van ATP Event Experts. Op deze wijze speelt het concept in op de behoefte om in de drukke december en januari maanden besloten gezelschappen te ontzorgen van feeststress met een exclusieve beleving op maat met internationale allure.

Het ”The Art of Inspiration” pop-up restaurant door Studio Piet Boon zal van december 2014 tot en met januari 2015 op woensdag- en donderdagavond geopend zijn op afspraak en neemt alleen groepsreserveringen aan. Het maximale aantal couverts is 50.