Genomineerden Gouden Giraffe

De genomineerden voor de Gouden Giraffe zijn bekend. Op woensdagavond 10 maart worden de prijzen voor de beste bedrijfsevenementen uitgereikt in Amsterdam RAI. De presentatie is in handen van Humberto Tan.

De genomineerden in de categorie Effectief
• Xsaga met de opening van Hermitage Amsterdam voor Hermitage Amsterdam
De opening van Hermitage Amsterdam, die landelijk op televisie werd uitgezonden en door miljoenen mensen over de hele wereld werd bekeken. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Maxima en president Medvedev van Rusland waren aanwezig tijdens dit evenement.
• Stichting TedX Amsterdam met Tedx Amsterdam
Een evenement waar maar liefst 4.000 mensen aan deel wilden nemen, 400 mensen werden toegelaten. Omdat het evenement te volgen was via streaming, waren er groepen mensen op externe locaties samen gekomen om het evenement live te volgen.
• Arleen Events met The Enterprize voor Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam
Een evenement waarbij jongeren met een ondernemersidee samenkwamen om zo het ondernemerschap te stimuleren.

De genomineerden in de categorie Creatief

• Xsaga met de opening van Hermitage Amsterdam voor Hermitage Amsterdam
Een evenement waar bij de opening van de Nederlandse Hermitage een onorthodoxe mix van artiesten samenkwam om de vermenging tussen de Nederlandse en de Russische cultuur te bevorderen.
• STETZ met de naamgeving van de nieuwe havens van Maasvlakte 2 voor Havenbedrijf Rotterdam NV
De naamgeving van Maasvlakte 2, waar Hare Majesteit op rubberen laarzen in een enorme bak water, volgend op een spectaculaire show in een duistere box met 8 projectieschermen, de namen van de nieuwe havens van Maasvlakte 2 onthulde.
• Conspiracy Concepts met Een Ideale Wereld voor Nationale-Nederlanden
Een ideale wereld, een evenement creatief vertaald voor zelfstandige ondernemers om hen bewust te maken van arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Centraal stonden foto´s van ondernemers die zelf arbeidsongeschikt werden en weer herstelden.

De genomineerden in de categorie MVO
• N-Sign Special Event Planning met de Lancering van CD LaLaLaLa voor Stichting de Upside van Down
Een evenement waarbij 400 kinderen, met en zonder het syndroom van Down, bij elkaar zijn gekomen om de lancering van een samengestelde CD bij te wonen en zo de integratie van kindjes met het syndroom van Down te stimuleren.
• Stichting de Belevenis met De Belevenis
De Belevenis, een evenement voor mensen met een zwaar verstandelijke beperking en voor mensen met zware dementie. Dit evenement is geïntroduceerd om voor deze doelgroep een uitgaansgelegenheid te creëren, voor deze doelgroep zijn er namelijk weinig mogelijkheden om een dagje uit te gaan.
• Wentink Events met Het Majoor Bosshardt Gala voor Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg
Het Majoor Bosshardt Gala, waar politici en bestuurders, waaronder burgemeester Job Cohen, te midden van daklozen in Carré een show vol verborgen talenten opgevoerd kregen voor en door cliënten van het Leger des Heils

Voor meer achtergrondinformatie over de ingezonden cases, de jurering, leuke filmpjes en meer, kijk vooral op www.gouden-giraffe.nl.