Gerenoveerd Pulitzer Amsterdam heropend

Pulitzer Amsterdam heeft het eerste deel van haar uitgebreide renovatie voltooid en heeft daarom op 2 februari de Keizersgracht-zijde heropend. Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen, bestaande uit 80 hotelkamers en suites.
 De panden daterend uit de 17e en 18e eeuw zijn onder leiding van Creative Director Jacu Strauss nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Gasten kunnen kiezen uit vier onderscheidende kamertypes en drie suite categorieën, evenals de romantische Pulitzer Suite. In een huiselijke sfeer kunnen gasten genieten van kosteloos wifi, een vintage telefoon, Le Labo producten en een fietsbandenplaksetje.

De vier uitzonderlijke Collector’s Suites met privé-ingang aan de Keizersgracht en uitzicht over de grachten zijn geïnspireerd op de verhalen van intrigerende karakters die (wellicht) de grachtenpanden hebben bewoond door de jaren heen: een vastberaden kunstbewonderaar, een excentrieke boekenliefhebber, een componist en een antiekverzamelaar.

Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., en de Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, hebben eveneens hun debuut gemaakt nu de eerste fase van de renovatie is afgerond.
 

Tweede fase

De tweede fase van de renovatie van Pulitzer Amsterdam is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar Grand Opening als de Keizersgracht-zijde en Prinsengracht-zijde door middel van haar tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de Grand Opening worden onder andere een weelderige lobby en de Pulitzer binnentuin – een serene plek middenin het oude centrum van Amsterdam – onthuld.