Gevraagd: afdelingshoofd Congres- en mediacenter | Conference Matters
Vrije Universiteit Amsterdam

Gevraagd: afdelingshoofd Congres- en mediacenter

Ben jij een afdelingshoofd met kennis van grafische processen en producten (on- en offline) en heb je affiniteit met evenementenorganisatie? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) naar de functie van:

Afdelingshoofd Congres- en mediacenter

Locatie: AMSTERDAM
Uren per week: 32-38 uur

Wat ga je doen?

Je gaat leidinggeven aan een afdeling van de dienst Communicatie & Marketing (C&M): het Congres- en mediacenter (CMc). Deze afdeling adviseert over en coördineert de totstandkoming van communicatiemiddelen, congressen en evenementen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de dienst C&M, faculteiten en andere diensten van de VU.
De medewerkers zijn specialisten op het gebied van evenementorganisatie, projectmanagement, art direction en tools management. Zij werken samen met externe (ontwerpbureaus, fotografen) en interne leveranciers (zoals Logistiek, catering, Reprografie, audiovisueel en IT). De afdeling is contractbeheerder van aanbestedingen op het gebied van drukwerk, communicatiebureaus en relatiegeschenken. Het CMc levert hiermee een waardevolle bijdrage aan de profilering van de VU.

Je zult sturing en ondersteuning geven aan dit team en daarbij de belangen van de VU niet uit het oog verliezen.

Jouw taken?

· Je ontwikkelt en implementeert een lange termijn afdelingsplan
· Je bewaakt de voortgang en de realisatie van de gestelde doelen
· Je initieert en leidt verander- en verbeterprocessen
· Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de dienst C&M
· Je geeft leiding aan de afdeling en sturing aan je medewerkers en stimuleert hen in groei en persoonlijke ontwikkeling.

Functie eisen

· HBO/WO werk- en denkniveau
· Afgeronde HBO/WO opleiding
· Ten minste 5 jaar ervaring in een gelijksoortige rol bij een vergelijkbare organisatie
· Affiniteit met evenementorganisatie
· Kennis van totstandkoming communicatiemiddelen middels grafisch ontwerp: van art direction t/m implementatie producten online en offline
· Affiniteit met huisstijlontwikkeling en -bewaking
· Kennis van informatietechnologie en -ontwikkelingen
· Beheersing van Engels in woord en geschrift

Competenties

Voor de functie zien we graag de volgende competenties:
-Je bent een verbindend leider
-Je hebt ervaring opgedaan met verandermanagement
-Je stuurt op resultaat
-Je bent organisatiesensitief
-Je bent integer
-En tot slot een goede onderhandelaar

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en is minimaal € 4.210,- en maximaal € 5.405,- bruto per maand op basis van een voltijds dienstverband (salarisschaal 12) conform het UFO profiel afdelingshoofd 2. Dit betreft een functie voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Een assessment zal een onderdeel zijn van de sollicitatie procedure.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken zoals:
• Maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
• Ruime bijdrage aan ABP pensioenregeling
• Reiskosten vergoeding OV woon-werkverkeer
• Cafetariamodel voor de uitruil van diverse arbeidsvoorwaarden

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld, door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek. Dat is de ambitie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele wetenschappelijke spectrum van alfa, gamma en bèta tot leven en medisch.

De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Aan de VU werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Communicatie & Marketing

De dienst Communicatie & Marketing (C&M) draagt actief bij aan de positionering van de Vrije Universiteit Amsterdam. We staan voor een toekomstgerichte en communicatieve VU en samen met faculteiten en afdelingen ontwikkelen we communicatieactiviteiten aansluitend bij onze doelgroepen, op de strategie van de VU én op de inhoud van onderwijs en onderzoek. Van studentenwerving tot arbeidsmarktcommunicatie, van interne communicatie tot mediarelaties, van productie van communicatiemiddelen tot de webomgeving.

Werken bij Communicatie & Marketing is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines aan effectieve antwoorden op uiteenlopende communicatievragen. Bij C&M werken ongeveer 100 medewerkers, verdeeld over 8 teams.

Solliciteren?

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan voor 3 mei 2018 een email met jouw curriculum vitae en motivatiebrief onder vermelding van vacature nummer 18152 t.a.v.

Naam: Drs. J.B.M. de Sain
Functie: Directeur Dienst Communicatie & Marketing
E-mail:  vacatures.mc@vu.nl