Global Conference on Cyberspace in Den Haag

Op 16 en 17 april was Den Haag gastheer van de Global Conference on Cyberspace (GCCS) 2015. Na de Afghanistan Top en Nuclear Security Summit 2014 vond wederom een wereldtop plaats in de stad van vrede, recht en veiligheid. Tijdens de tweedaagse conferentie kwamen circa 1.700 deelnemers uit 90 verschillende landen bijeen in het World Forum om te discussiëren over de uitdagingen op het gebied van cyberspace.
Tijdens de GCCS kwamen ministers, bedrijven, wetenschappers en maatschappelijke organisaties van over de gehele wereld bijeen in Den Haag om afspraken te maken over een vrij, open en veilig internet. Door te investeren in de internationale samenwerking tussen publieke en private partijen verbetert Nederland niet alleen haar eigen digitale veiligheid, maar worden ook kansen gecreëerd voor economische groei en innovatie. Met de oprichting van het Global Forum on Cyber Expertise, een internationaal secretariaat voor cyberveiligheid dat in Den Haag wordt gevestigd, is een concrete stap voorwaarts gezet in het versterken van internationale publieke en private partnerschappen.
 
Vorige edities vonden plaats in Seoul (2013), Boedapest (2012) en Londen (2011). Den Haag wist de organisatie van de GCCS 2015 binnen te halen door de sterke vertegenwoordiging van cyber security organisaties, verenigd in het grootste veiligheidscluster van Europa: The Hague Security Delta (HSD). Samen met het World Forum weet de stad al jaren op rij toonaangevende internationale congressen op hoog (veiligheids)niveau te faciliteren en toont Den Haag zich een ideale congresdestinatie op het gebied van vrede, recht en veiligheid.
 
Marco Esser, directeur Den Haag Marketing: “Het is fantastisch dat wederom een wereldtop in onze stad heeft plaatsgevonden. Mede door de aanwezigheid van het veiligheidscluster The Hague Security Delta wordt Den Haag internationaal erkend als dé plek op het gebied van veiligheidszaken. Dit trekt bedrijvigheid en congressen, wat weer essentieel is voor de lokale economie. Deze conferentie, met ruim 1.700 bezoekers, leverde hotels, restaurants en winkels extra omzet op en heeft Den Haag wederom als congresdestinatie op de internationale kaart gezet.”

Michiel Middendorf, general manager World Forum: “Deze top past perfect bij de nieuwe strategie en positionering die World Forum heeft gekozen in het verlengde van de profilering van de stad Den Haag met The Hague Security Delta. In plaats van puur locatieverhuur verplaatsen wij ons in de inhoud van onze opdrachtgevers, kennen wij de beleidsmakers en hanteren wij korte lijnen met diverse ministeries en instellingen.”