Global Talk neemt Tolken Select over

Tolken Select is per 1 oktober 2020 overgegaan in Global Talk en heeft ook de naam overgenomen. Astrid van Rossum, algemeen directeur Global Talk: “We vullen elkaar goed aan als je kijkt naar de segmenten waarin we actief zijn. Waar Global Talk een brede klantengroep heeft zoals de Rijksoverheid, ziekenhuizen, gemeenten, ggz-instellingen en onderwijs, is Tolken Select meer gericht op bijvoorbeeld sociale diensten, notarissen en kleine zorginstellingen.

Cultuurverschillen overbruggen

Tolken Select is 5 jaar actief als bemiddelaar van tolk- en vertaaldiensten. Global Talk voorziet de Nederlandse markt ruim 44 jaar van tolkdiensten en is sinds 2019 ook actief op de Zweedse markt. Het bedrijf stelt mensen in staat om elkaar te begrijpen, taal- en cultuurverschillen te overbruggen, en maakt gebruik van nieuwe technologie waar het kan en zet specialisten in waar het moet. Global Talk is bekend vanwege de ‘tolkentelefoon’ waarbij de klant binnen 1 minuut, 24/7 een tolk aan de lijn kan krijgen.

Anita Meijer, directeur Tolken Select: “Het is een samengaan van twee bedrijven die elkaar goed kennen, bij elkaar passen en elkaar begrijpen. We werken ook voor een groot deel met dezelfde tolken die we net als Global Talk ook steeds meer de rol van cultuurexperts zien vervullen. Door het beste van onze organisaties te vervlechten kunnen wij de dienstverlening richting opdrachtgevers en tolken nog verder optimaliseren.”
Van Rossum verder: “We investeren stevig in technologie die steeds belangrijker wordt in onze branche. Maar de ervaring van een professionele tolk is in onze visie cruciaal in de vaak complexe situaties waarin getolkt wordt en waar het draait om nuances en culturele aspecten.”