Gloednieuw Ahoy officieel geopend met Amstel LIVE

Sportpaleis Ahoy is op vrijdagavond 21 januari geheel in stijl ”in bedrijf” genomen. De spetterende aftrap van De Vrienden van Amstel LIVE! 2011 vormde de officiële opening van het verbouwde Sportpaleis.
Het Sportpaleis werd in een heel nieuw jasje gestoken. Het kreeg onder andere een verhoogd en verstevigd dak, meer cateringoutlets, een capaciteitsuitbreiding naar 15.000 bezoekers en nieuwe stoelen. Ook werden de akoestiek en de logistiek verbeterd. Na een periode waarin de ingrijpende bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk om de evenementenprogrammering heen werden gepland, is het Sportpaleis nu helemaal klaar voor de toekomst.

De accommodatie is eigendom van de gemeente Rotterdam, die opdracht gaf en betaalde voor de modernisering. Burgemeester Aboutaleb sprak tijdens de opening op 21 januari over het belang van Ahoy voor Rotterdam. "Ahoy is met haar 1,7 miljoen bezoekers per jaar één van de grootste publiekstrekker van Rotterdam." Lee Towers kwam speciaal van vakantie terug om het publiek te trakteren op ‘ You’ll Never Walk Alone‘. Een knallend vuurwerk en een optreden van Within Temptation vormde daarna het startsein van het muziekspektakel.
 

De dertiende editie van Vrienden van Amstel LIVE! was compleet uitverkocht. Het muziekspektakel vulde het Sportpaleis maar liefst zes avonden, van 21, 22 en 23 en 27, 28 en 29 januari, en ontving dit jaar een recordaantal bezoekers. Ruim 90.000 mensen waren te gast in de grootste kroeg van Nederland. Na Within Temptation ging het publiek los op spetterende optredens van topartiesten als Guus Meeuwis, BLØF, 3JS, Acda en de Munnik, Alain Clark, Frank Boeijen, Laura Jansen en Di-rect. De presentatie was in handen van Xander de Buisonjé. Zangeres Caro Emerald moest deze concertreeks aan zich voorbij laten gaan, wegens problemen met haar stembanden.

www.ahoy.nl