De Ipad app voor GMIC's Sustainable Meetings Conference

GMIC laat congresgangers gamen

De Green Meetings Industry Council heeft gaming technieken ingezet om een hoger rendement te behalen voor de deelnemers  aan haar Sustainable Meetings Conference, dat plaatsvond van 20 tot en met 23 februari in het Amerikaanse Portland.

De organisatie verdeelde de deelnemers in teams, die geholpen door een teamleider een duurzaam evenement moesten bedenken,  gebruik makend van bestaande case studies en de presentaties van het congres. Elk team kreeg een Ipad met game instructie, social media functionaliteiten en informatie over het programma en de deelnemers. De teams konden zelf mensen van buiten het congres toevoegen als virtuele deelnemer. Deze online deelnemers konden met hun team communiceren en hen volgen via de mobile app van het congres.

De Ipad app voor GMIC's Sustainable Meetings Conference
De Ipad app voor GMIC's Sustainable Meetings Conference

 

De teams moesten tijdens het congres zoveel mogelijk punten verzamelen. Die punten konden ze verdienen via tweets of blogpost over het congres, het bezoeken van stands op de bijbehoren expo, deelname aan educatieve sessies en de uitgewerkte case.  Via het virtuele dashboard op de Ipad konden de teams hun score en plaats op de ranglijst volgen.

Aan het eind van het congres werden de cases besproken en werd het winnende team bekend gemaakt.

Op de blog van Samual J. Smith vind je zijn ervaring als virtuele deelnemer aan GMIC’s Sustainable Meetings Conference.  Informatie over het congres vind je op www.sustainablemeetingsconference.com.