Green Lounge en Green Center - Gooiland

Gooiland Hilversum helemaal vernieuwd

Na een grootse renovatie van Gooiland Hilversum zijn de deuren weer geopend voor evenementen. De nieuwe eigenaar Philip Lamers heeft de zomermaanden gebruikt om de binnenkant van Gooiland in lijn te brengen met de oorspronkelijke architectuur van Jan Duiker, uit 1934. Natuurlijke materialen, licht en lucht overheersen weer. Bovendien maken nieuwe subruimtes en een efficiëntere indeling van de ruimtes het een locatie met legio van mogelijkheden voor evenementen van 50 tot 2.200 personen. Gooiland is gespecialiseerd in grote congressen, bedrijfsfeesten en beurzen.

In 1936 werd Gooiland neergezet als ‘cultuur-, uitgaans- en gastvrijheidsmachine’ voor de Amsterdamse elite die naar het groene Gooi was verhuisd. Architect Jan Duiker, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen, ontwierp een functioneel pand. In de afgelopen tachtig jaar zijn er door de verschillende eigenaren veel wijzigingen aangebracht aan het rijksmonument, waar het theater ook onderdeel van uitmaakt.

Philip Lamers (29), eigenaar van Gooiland: “Het pand was helemaal uit zijn verband getrokken. Twee jaar geleden begon ik met de verbouwing van het hotel. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar de identiteit van het gebouw en samen met een brandbureau heb ik ervoor gezorgd dat dit weer zichtbaar werd. Nu ben ik de trotse eigenaar van een goedlopend hotel. De evenementenlocatie kon niet achterblijven. Dit jaar had ik de mogelijkheid om daar mijn schouders onder te zetten.”

Vereenvoudiging en toegankelijkheid

Onnodige tussenmuren zijn verwijderd, de inrichting is vereenvoudigd en lichte kleuren brengen de toegankelijkheid van weleer terug. In de vernieuwde locatie staat duurzaamheid voorop. Kijk je om je heen, dan zie je alleen maar merken van eigen bodem. Alle ruimten zijn gerestyled en verwijzen naar de identiteit en de rijke geschiedenis van Gooiland.

Centrale keuken en private club

Met de jaren was de oorspronkelijke, efficiënte indeling uit het pand verdwenen. Dankzij de verbouwing zijn alle ruimten goed met elkaar te verbinden of te scheiden. De keuken heeft een centrale plek in het gebouw gekregen met verschillende uitgangen, wat het mogelijk maakt om alle gasten in korte tijd te bedienen. Voor een drankje hoeft men door de brede bars in de grootste ruimtes, de Green Lounge en de Green Center, niet lang in de rij te staan.

Meer informatie:
www.gooilandevents.nl
info@gooiland.nl
035 744 0115