Gouden Green Key voor Renaissance Amsterdam Hotel

Het Renaissance Amsterdam Hotel heeft de Gouden Green Key behaald. Om deze bekroning te vieren kunnen gasten in restaurant Scossa genieten van een speciaal Green Key biologisch diner en zijn er speciale groene vergaderarrangementen te boeken.

Het Renaissance Amsterdam Hotel heeft de ingrijpende renovatie van het hotel aangegrepen om veel extra voorzieningen door te voeren op het gebied van duurzaamheid. Daarmee bereikte het in acht maanden de gouden status van het milieukeurmerk Green Key.

Frans Swart, Director of Engineering en coördinator van het Green Team van het Renaissance Amsterdam Hotel: “Al jaren is het Renaissance actief bezig met het milieu en de omgeving. Tijdens de verbouwing heeft het hotel nog efficiëntere maatregelen doorgevoerd die het verbruik van gas, water, elektra sterk hebben verminderd en hebben geleid tot een betere scheiding van het afval.”

Om het behalen van de Gouden Green Key te vieren heeft het Renaissance Amsterdam Hotel een aantal groene acties bedacht. Zo heeft chef-kok Michel Westerman van het restaurant Scossa onder meer een speciaal ‘biologisch’ 3-gangendiner samengesteld en krijgen de eerste tien boekers een gratis fles biologische wijn. Ten slotte zijn er speciale groene vergaderarrangementen te boeken in één van de vernieuwde meetingzalen in het hotel of aan de direct verbonden 17e eeuwse Koepelkerk.

Eerder dit jaar maakte Marriott International bekend zich in te zetten voor de bescherming van het Juma-reservaat in het Amazonegebied. Hiertoe heeft de hotelketen voor de eerstkomende jaren 2 miljoen dollar beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt aan iedere hotelgast, waar ook ter wereld, een bijdrage van 1 dollar per dag gevraagd, met een minimum bijdrage van 10 dollar per verblijf, om zijn of haar ecologische voetafdruk (uitgedrukt in emissies kooldioxide) van het verblijf te compenseren. Dit laatste maakt onderdeel uit van de campagne green your stay van de internationale hotelketen..