Beurs van Berlage ontvangt Green Globe-certificaat

Beurs van Berlage heeft als congrescentrum de Nederlandse primeur van een Green Globe-certificaat. Met het eigen MVO-beleid wil de Amsterdamse locatie werken aan een maatschappelijk circulaire bedrijfsvoering en bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals.

“We zijn ontzettend trots dat we als eerste congres- en evenementencentrum van Nederland het Green Globe-certificaat hebben ontvangen”, zegt Willemijn de Vet, marketingmanager bij Beurs van Berlage. “Green Globe biedt ons een raamwerk waarmee we onze duurzaamheidsprocessen kunnen sturen, monitoren en verbeteren. Het toont bovendien onze toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu.”

Green Globe-auditor Emilie Hagedoorn zegt over de Beurs van Berlage: “Of het nu gaat om een ​​inclusieve en zorgzame werkgever zijn, een genereus lid van de gemeenschap, het respecteren van de historische architectuur van het gebouw of gewoon creatief zijn met acties zoals het inkopen van lokale leveranciers, het verminderen van voedselverspilling, het serveren overheerlijke veganistische menu’s of water en energie besparen, de Beurs van Berlage doet dit allemaal en meer. De pandemie heeft geholpen om een ​​aantal goede veranderingen door te voeren en er zijn grote plannen voor de toekomst. Al met al een geweldige eerste audit voor deze unieke locatie in Amsterdam.”

Wat is het Green Globe-certificaat precies?

Green Globe is een mondiale certificering voor duurzame exploitatie en beheer van reizen en toerisme wereldwijd. De Green Globe International Standard for Sustainable Tourism is gedurende drie decennia ontwikkeld in samenwerking met de reis- en toerisme-industrie, gemeenschappen in toeristische bestemmingen en andere belanghebbenden. De norm wordt erkend door de Global Sustainable Tourism Council en Green Globe is een aangesloten lid van de UNWTO, de wereldorganisatie voor toerisme van de Verenigde Naties.