Groenendael komt uit haar schuilplaats

Ontdaan van het label Philips en toegevoegd aan het portfolio meeting locaties van Regardz, slaat Groenendael in Hilvarenbeek een nieuwe weg in. De in een bos verscholen locatie is niet langer meer het lastig te boeken trainingscentrum. Vanaf nu gaat het als volwaardig congres- en vergaderaccommodatie de meeting markt op. Op 1 oktober konden relaties van Regardz kennis maken met Groenendael Hotel & Conferentiecentrum.

De relatiedag was aangekondigd onder de noemer ‘Ontdek het best bewaarde geheim van Brabant’ en dat is een juiste voorstelling van zaken. Niet dat het voormalig Philips Management Trainings Centre geen naamsbekendheid heeft in de branche, maar de hoofdfunctie als trainingscentrum van de elektronicafabrikant en de ligging, verscholen op haar landgoed in Hilvarenbeek, maakt dat weinig mensen daadwerkelijk de locatie kennen.

‘Ik ben hier nog nooit geweest’, klonk dan ook veelvuldig door de ontvangstruimte tijdens de relatiedag. Naar schatting zo’n 120 professionals uit de meeting branche maakten gebruik van de uitnodiging om de tot Groenendael Hotel & Conferentiecentrum omgedoopte locatie te bezichtigen.

De statige oprijlaan maakt indruk en vanaf het betreden van het terrein is alles groen om je heen. Dat geldt ook voor het uitzicht uit alle zalen en hotelkamers. Alle ruimten bieden uitkijk op de kort gemaaide grasvelden, die ervoor zorgen dat het conferentiecentrum in het licht baadt, ondanks de vele imposante bomen er omheen.

Met twee auditoria voor elk 65 personen, een multifunctionele zaal voor 150 personen en een dertigtal kleinere ruimtes biedt Groenendael veel (break-out) mogelijkheden. Dat deze allen goed geoutilleerd zijn, zal geen verbazing wekken. De verdeling over vier vleugels maakt dat diverse groepen gelijktijdig kunnen confereren, zonder hinder van elkaar te hebben. Ook het open restaurant dat over de volle breedte van het hoofdgebouw ligt is op te delen in segmenten.

De honderd hotelkamers op de eerste verdieping stralen nog echt ‘training’ uit. Functioneel, ruim, wederom een prettig uitzicht, maar enigszins gedateerd. Deze worden dan ook opnieuw ingericht naar een meer eigentijdse uitstraling. Wat blijft zijn de bedden in twijfelaarformaat, wat ruim voldoende is gezien het eenpersoonsgebruik van de kamers, maar qua aanblik wel even wennen is. In ieder geval kon de mock-up room de gasten bekoren.

Het totale plaatje maakt dat Regardz met Groenendael er niet alleen een trainings- en vergaderlocatie bij heeft, maar ook een uitermate geschikt locatie voor kleine tot middelgrote congressen. De diversiteit van de ruimtes en de serene omgeving bieden alles voor een meerdaags congres, waarbij alles op de locatie plaatsvindt.

Als kers op de taart is daar nog het kasteel uit de 14e eeuw. Hier wordt de royale ‘Castle Executive Boardroom’, met daaraan verbonden twee kleine break-out rooms aan het zaalaanbod toegevoegd. Plus nog eens zestien superior kamers, vier suites, een dinerzaal en hotelbar. En dit alles met uitzicht op de kasteelgracht en het omringende landgoed.