Groepsreis- en meetingafdelingen BCD fuseren

BCD M&I en BCD Travel Groups hebben hun twee organisaties samengevoegd tot BCD Meetings & Events. Voormalig Global President van BCD M&I Scott Graf staat voortaan aan het hoofd van de nieuwe organisatie die ongeveer 700 medewerkers in meer dan 40 landen telt.
Hoewel de groepsreis- en meetingafdelingen van BCD al nauw samenwerkten, maakt de fusie een einde aan de overlap tussen een aantal producten en diensten die beide organisaties aanboden. Bovendien stroomlijnt de nieuwe organisatiestructuur de volledige dienstverlening, verbetert de onderhandelingspositie van het bedrijf met leveranciers en maken alle meeting- en eventexperts voortaan deel uit van één en dezelfde afdeling.
 
“Dit is het juiste moment om de twee afdelingen samen te voegen”, zegt Scott Graf. “Hoewel de meeting- en groepsreisorganisaties al erg succesvol waren in hun eigen sectoren, zijn we door deze nieuwe samenstelling beter gewapend om te groeien in de toekomst. Meeting- en eventactiviteiten zijn wereldwijd booming business. Daarom gaat onze aandeelhouder de uitdaging aan om nieuwe investeringskansen in de meeting- en eventsector te benutten. Door deze nieuwe structuur kunnen we blijven groeien.”
 
BCD M&I bood bijna dertig jaar lang totaaloplossingen voor het beheer van vergaderingen en evenementen. BCD M&I ondersteunde bedrijven bij hun meetings, events en incentivereizen en hielp hen bij het opstellen en implementeren van hun strategische meetingmanagementprogramma’s (SMMP’s). Daarnaast voorzag het in ondersteunende diensten zoals “attendee management” , inkoop, “on-site” personeel en rapportering ter verbetering van de meetings. BCD M&I werd beschouwd als wereldwijd marktleider.
 
BCD Travel Groups was gespecialiseerd in lokale diensten voor meetings, incentives, evenementen en groepsreizen, zoals het beheer van vlieg- en treinvervoer en lokaal vervoer van en naar hotels voor conferenties, congressen, regeringsdelegaties, handelsmissies, sportreizen, et cetera. De organisatie stond vooral zeer sterk in Europa en Latijns-Amerika.
 
Voortaan worden alle diensten geleverd door BCD Meetings & Events.