Groningen: gratis busvervoer voor congresgangers’

Congresgangers in Groningen kunnen blijvend genieten van gratis busritten. De proef om congresgangers in Groningen gratis busvervoer aan te bieden is in 2010 zo succesvol verlopen dat de samenwerking tussen het OV-bureau, Qbuzz en het Groningen Congres Bureau in 2011 wordt voortgezet.

Deelnemers aan vier internationale congressen in Groningen konden in 2010 bij wijze van proef gratis van de stadsbussen gebruik maken. Veel meer deelnemers dan verwacht maakten van deze mogelijkheid gebruik. Zo”n tachtig procent van de in totaal 2.500 bezoekers. Uit onderzoek onder de congresdeelnemers blijkt bovendien een hoge waardering voor de service. Zo geeft de heer Cassidy uit Chicago, USA aan: "Excellent idea, and the first time I”ve enjoyed such facilities at a conference."

Jaap Westerhuijs, directeur van het Groningen Congres Bureau, reageert op RTV Noord: "Met name bij wetenschappelijke congressen die veelal in MartiniPlaza gehouden worden, was er behoefte aan een goede verbinding tussen de locatie en de hotels in de stad. Vanuit deze vraag is het tot een samenwerking met het OV bureau en Qbuzz gekomen. Na de proef waren we  dermate enthousiast dat deze omgezet is in een definitieve regeling."

Westerhuijs legt uit hoe het werkt: "Vooraf worden afpraken met de organisator van het congres gemaakt. Tegen een vast bedrag per deelnemer kunnen alle deelnemers gedurende het gehele congres gratis van het openbaar vervoer gebruik maken. Tijdens de proefperiode was dit € 1 per deelnemer. Er wordt een logo meegeprint op de congresbadge, zodat de buschauffeurs eenvoudig de congresdeelnemers die gratis mogen reizen kunnen herkennen."

www.groningencongresbureau.nl