WCGALP-2022-Rotterdam-web

Groot internationaal congres over genetische verbeteringen van vee komt naar Rotterdam

Het World Congress of Genetics Applied to Livestock brengt in 2022 naar verwachting zo’n 1.400 internationale gasten naar Rotterdam. De officiële bekendmaking van de locatie voor WCGALP 2022 vond plaats op 16 januari, de laatste dag van de 2018-editie van het internationale congres dat plaatsvond in Auckland, Nieuw Zeeland.

Rotterdam heeft het congres over genetische verbeteringen van vee voor 2022 gewonnen op basis van een bid door Roel Veerkamp en Yvette Haas van Wageningen University and Research. Het bidbook voor WCGALP is tijdens het afgelopen congres gepresenteerd door een delegatie met daarin ook de Nederlandse ambassadeur in Nieuw Zeeland Rob Zaagman. Voor het samenstelling van het bid is samengewerkt met Breed4Food, PCO Congress by Design, Rotterdam Partners en Wageningen Academic Publishers.

WCGALP 2022

WCGALP is het belangrijkste internationale evenement voor onderzoekers en professionals die zich bezig houden met genetische verbeteringen van vee. Vertegenwoordigers uit de sector komen iedere vier jaar bijeen tijdens internationale congres, om wetenschappelijke programma’s bij te wonen en te netwerken met collega’s.
WCGALP 2022 zal worden georganiseerd door Wageningen University and Research (het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research), samen met Breed4Food CRV, Cobb Europe, Topigs-Norsvin and Hendrix Genetics. De congreslocatie is de De Doelen ICC in Rotterdam.

Ambities

Roel Veerkamp, Professor Animal Breeding and Genomics bij Wageningen Livestock Research, over zijn ambities voor WCGALP 2022: “We willen een congres organiseren dat staat voor kwaliteit, inclusiviteit, attractief en modern, met een Nederlands tintje. Rotterdam, waar allerlei naoorlogse ontwikkelingen hebben geresulteerd in een zeer innovatieve stad, past prima bij dit plaatje.”