”Groot Stedelijk Badhuis” herleeft in Kurhaus Spa & Beauty

Het “Groot Stedelijk Badhuis” van weleer is in ere hersteld met de opening op 8 december 2016 van Kurhaus Spa & Beauty in Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen. Grand Hotel Amrâth Kurhaus brengt het kuren in het van oorsprong als badhuis gebouwde Kurhaus hiermee weer helemaal terug.

 Kurhaus Spa & Beauty beschikt over een binnenzwembad met lounge en buitenterras met ligbedden en heeft uitzicht over het strand en de Noordzee. In de Spa kan gebruik  gemaakt worden van diverse wellness faciliteiten, waaronder de Finse sauna, infrarood-warmtecabine, stoombad en neveldouche. Ook is er een geklimatiseerde fitnessruimte met moderne fitnessapparatuur. Er zijn drie behandelkamers voor beautybehandelingen en massages aanwezig, en voor de verzorging van handen en voeten is er een pedicure-spa stoel met jetstreams en een manicuresalon. Speciaal voor de opening heeft de Nederlandse hotelgroep Amrâth Hôtels een private label ontwikkeld; Amrâth Cosmetics. 

Voor de muur achter het zwembad  ontwierp  Christie van der Haak, winnares van de kunstprijs Den Haag, een kamerbrede wanddecoratie met kleurige patronen, geïnspireerd op de jaren ’20 en ’30. Op de tegenover liggende muur is een levensecht vergezicht op de zee, het strand, de duinen en het oude dorp Scheveningen te zien, zoals dat honderd jaar geleden was voor de bouw van het Kurhaus. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met het museum Mesdag. Daarnaast prijkt bij het zwembad het bronzen beeld “Venus met de Spiegel” van de Italiaanse kunstenaar Luigi Galligani. Hij is tevens verantwoordelijk voor het beeld “Il canto delle sirene” dat op het terras aan de strandzijde van het hotel staat.