Grootste medische congres van Europa naar Amsterdam

Het ESC Congres 2013 komt van 31 augustus tot en met 4 september 2013 naar Amsterdam RAI. Het congres zal naar verwachting meer dan 30.000 participanten aantrekken – deelnemers, sprekers en vertegenwoordigers uit de industrie – uit meer dan 150 landen.

Ieder jaar brengt de organisatie van de European Society of Cardiology verschillende cardiologieprofessionals samen, variërend van chirurgen en clinici tot onderzoekers en verpleegkundigen. ESC staat bekend als het grootste medische congres binnen Europa en is het grootste cardiovasculaire congres ter wereld.

"Ik ben erg verheugd dat het ESC Congres terugkeert naar Amsterdam", aldus Isabel Bardinet, directeur van ESC. "Het is ontzettend belangrijk dat er een goede keuze gemaakt wordt wat betreft de locatie, aangezien dit congres het belangrijkste punt op onze agenda is. Dit is de reden dat het selectieproces rond de locatie zo complex, veeleisend en tijdrovend is."

Hans Bakker, directievoorzitter Amsterdam RAI: "We zijn zeer vereerd en trots dat het ESC Congres weer naar Amsterdam komt. Het hele team is zich zeer bewust van de impact van Europa”s grootste medische congres en zet alles op alles om van het ESC congres 2013 een doorslaand succes te maken. Tijdens de selectieprocedure bewees de nauwe samenwerking tussen de lokale Amsterdamse overheid, het bedrijfsleven en de dienstensector dat Amsterdam een sterke ambitie heeft om binnen Europa de ”City of Meetings” te worden."

Stefan Diender, directeur van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB): "Amsterdam faciliteert meer dan 500 internationale congressen per jaar. Het Amsterdamse bedrijfsleven en de dienstensector doen hun uiterste best om meer en grotere congressen en evenementen aan te trekken."

Taskforce City Wide Congresses is een samenwerkingsverband tussen Amsterdam RAI, ATCB, Amsterdam Airport Schiphol, GVB, TCA, hotels en Economische Zaken van de gemeente Amsterdam. Het doel van de Taskforce is het efficiënt opzetten van meerdere bids voor grote congressen. De leden van de Taskforce City Wide Congresses hebben hun krachten succesvol gebundeld tijdens de ESC Congres 2013 bidprocedure.