Grote congreszaal De Werelt gerenoveerd | Conference Matters

Grote congreszaal De Werelt gerenoveerd

Deze zomer is de Europazaal van Congrescentrum De Werelt in Lunteren gerenoveerd. De capaciteit is van 450 naar 600 zitplaatsen gegaan. Dit is gerealiseerd door het plaatsen van een balkon met comfortabele theaterstoelen.

Ook de vloer, het plafond en de wanden zijn in een nieuw jasje gestoken, naar een ontwerp van Nieuw Nederland Architecten uit Baarn.

De Europazaal is voorzien van klimaatbeheersing en van de aller nieuwste verlichting en apparatuur. Zo zijn er bijvoorbeeld opname-mogelijkheden van beeld en geluid. Breedbeeld-projectie via een beamer met een zeer grote lichtsterkte en projectie van de spreker op het grote scherm behoren ook tot de mogelijkheden. Dit alles is via een besturingssysteem (AMX) met elkaar verbonden.

Via een touch panel in de zaal kan de spreker licht, geluid, beeld en verduistering zelf bedienen.
Het vaste podium van 10×6 meter is voorzien van theaterverlichting.

De Europazaal van Congrescentrum De Werelt is na deze restyling voor vele doeleinden te gebruiken. Uiteraard als congreszaal, maar ook als beurs-, presentatie-, feest- of receptieruimte met een vloeroppervlakte van 400 m².