Conservatorium Hotel houdt pronkstukken nog bedekt

Het Conservatorium Hotel in Amsterdam hield bij haar eerste preview op 7 juli haar gerestaureerde mozaïekvloer en de lambrisering van tegels die de wapens van de (toenmalige) tien provinciën uitbeelden nog goed bedekt. De renovatie van het laat-negentiende-eeuwse gebouw is nog in volle gang, onder druk van de geplande opening in september. Wel kon general manager Madelon Boom de ‘Mock Up Room’ tonen als voorbeeld van wat de gasten van het vijfsterrenhotel mogen verwachten.

Het Conservatorium Hotel ligt aan de Van Baerlestraat in Amsterdam, met als illustere buren de musea om het Museumplein, het Concertgebouw, de P.C. Hoofdstraat en het Vondelpark. Het is gevestigd in het gebouw dat eerst werd gebruikt door de Rijkspostspaarbank en later het Sweelinck conservatorium.

De Mock Up Room is een duplex kamer, waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de klassiek hoge ruimte. Aardetinten stralen kalmte uit, de licht spiegelende wanden geven de ruimte cachet. Beneden een comfortabele bank, een werktafel met een aansluitstation voor een grote variatie aan apparatuur en centraal in de ruimte een wendbare geïntegreerde televisie. Een royale luxe badkamer en kastenwand maken het benedengedeelte af.

Op de bovenliggende mezzanine is het slaapgedeelte, met in de achterwand een tweede badkamerruimte. Beide verdiepingen baden in het licht dat door de grote raampartijen naar binnen schijnt. De elektrisch bedienbare gordijnen bedekken of onthullen het uitzicht op het Stedelijk Museum.

Het Conservatorium Hotel biedt straks 129 kamers in de categorieën superior, deluxe, grand deluxe en suites, variërend in grootte van 30 tot 250 m2.

Aan de achterzijde van het U-vormige gebouw, zijn beide vleugels verbonden door een glazen atrium, met daarin het eveneens glazen liftgebouw en de meeting rooms.  Er zijn zes zalen, variërend van 16 tot 120 m2. In het atrium komen de receptie, de lounge en de brasserie. Een opvallend item wordt gevormd door de boomtoppen die opdoemen uit het beneden gesitueerde Akasha Holistic wellbeing center van 1.000 m2. De boomtoppen afgeschermd middels een glazen wand, met daarin het leesvoer voor de gasten.

Vanuit het atrium kunnen bezoekers direct naar het specialiteitenrestaurant en de bar. Deze zijn ook allemaal vanaf de (Paulus Potter)straat te bereiken, want de doelstelling is om ook de Amsterdammers te bedienen en zo een levendige sfeer te krijgen in de diverse etablissementen. Om diezelfde reden komen op deze verdieping een zestal winkels met een gevarieerd aanbod.

Alle food & beverage staat onder leiding van de Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden, die eerder al betrokken was bij Blakes en Het College Hotel en eigenaar is van restaurant Schilo in het Zuid-Spaanse Marbella. Van Coevorden zal zelf op de meeste dagen te aanschouwen zijn in de open keuken van het specialiteitenrestaurant.

Het management van het Conservatorium Hotel bestaat uit:

Madelon Boom (General Manager)

Jeroen Sirag (Director of Sales & Marketing)

Schilo van Coevorden (Executive Chef / Food & Beverage)

Roy Tomassen (Executive Assistant Manager / Rooms)

Kimmo Jacobs (People & Development Manager)

Frank Kruijswijk (Financial Controller)

 

Het Conservatorium Hotel is onderdeel van een groep bijzondere hotels, waartoe ook behoren het Mamilla Hotel Jerusalem, Café Royal Hotel Londen (opent voorjaar 2012) en Lutetia Hotel Paris. Zij zijn onderdeel van het in 1978 door voorzitter Alfred Akirov opgerichte vastgoedbedrijf Alrov, dat wordt geleid door Managing Director Georgi Akirov. Het managementbedrijf is gevestigd in Londen en staat onder leiding van CEO Massimo Ianni.