Het Groene Elftal: Just Ask

Het Groene Elftal - Just AskDe eerste speler van het Groene Elftal die we aan je voorstellen is de keeper. Het hart van de verdediging waar het hele team op drijft. Bovendien is het ook de allermakkelijkste speler om in jouw team op te stellen: Just Ask.

Wanneer voor het eerst contact opneemt met verschillende evenementenlocaties vraag je naar beschikbare ruimtes, catering, kosten, AV-installaties – waarom ook niet naar hun prestaties op het gebied van duurzaamheid? Maak er een gewoonte van om bij het eerste contact te vragen welke maatregelen die locatie op het gebied van duurzaamheid heeft genomen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen als standaardparagraaf in je aanvraag:

  • Heeft het bedrijf een duurzaamheids-beleid?
  • Is het bedrijf in het bezit van een Green Key of Green Globe certificaat?
  • Is de catering van biologische herkomst?
  • Welke maatregelen werden genomen om water/energie te besparen?
  • Zijn er maatregelen om de productie van afval te beperken?

Het stellen van de vraag alleen al

Door het stellen van een aantal vragen heb je de basis informatie over duurzaamheid en kan je deze aspecten meenemen bij de uiteindelijke keuze voor een locatie. Daarnaast geef je de locaties de kans om jou te inspireren met onderscheidende duurzame maatregelen die jou kunnen helpen. Ga het gesprek aan en laat je verrassen!

Wees niet bang om naar duurzaamheid te vragen. Heel veel evenementenlocaties hebben in de afgelopen jaren hard gewerkt om hun faciliteiten te verbeteren en zuiniger te maken. De grote hotels in Nederland hebben bijna allemaal een Green Key of Green Globe certificaat en blijven maatregelen verzinnen om nog duurzamer te worden. Door een van deze locaties te kiezen geef je hun waardering en steun.

Zelfs als je toch voor een andere locatie kiest, heb je ten minste laten blijken, dat duurzaamheid wel een rol speelt voor de meeting planner. Informeer bij de locatie over reeds genomen maatregelen en verdere stappen die nog in de planning zijn. Zo krijg je met de tijd meer inzicht in dit onderwerp en kan je beter beoordelen welke locaties goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid.

 

Om je aan te melden, voor alle vragen, kritiekpunten en zelf duurzame maatregelen aan te dragen kun je contact opnemen met GMIC via www.GMICNL.org of @GMIC_NL.

Deze serie wordt op de diverse platforms voor de congres- en evenementenbranche gepubliceerd. QM werkt als vakblad voor de meeting planner van harte mee aan dit initiatief van GMIC_NL.