Congressen

Het Groene Elftal: Krane Water

Het Groene Elftal - Krane WaterMet de introductie van de vierde speler van het Groene Elftal komen we op het middenveld. Maak kennis met Krane Water. Naast een hete bak koffie is water waarschijnlijk het belangrijkste drankje dat gasten tijdens je meeting nodig zullen hebben. Vaak worden voor evenementen grote hoeveelheden water in flessen gekocht. Dit heeft grote nadelen voor het milieu en ook voor je budget.

Neem afscheid van plastic flessen

Voor de productie van plastic flessen is olie nodig, een fossiele brandstof die niet vervangen kan worden. Slechts 20 procent van de flessen worden gerecycled. De rest zwerft als afval door de ecosystemen en belast het milieu. De productie, bereiding en het vervoer van flessen water draagt op grote schaal bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien zijn flessen water ook nog veel duurder dan gewoon kraanwater. Voor 15 eurocent krijg je tot 100 liter kraanwater, terwijl een fles Spa Blauw al 1 Euro kost. De extra kosten van de flessen zijn voor de verpakking, het merk en het transport.

Als je dus een flinke som geld wil besparen en ook nog goed voor het milieu wil zorgen, kan je de schadelijke flessen het best vervangen door gewoon kraanwater. Maak je geen zorgen dat je gasten dat niet chique genoeg vinden. In veel horecagelegenheden word al gratis kraanwater geschonken bij de koffie, bij de wijn en op verzoek van gasten. Steeds vaker blijkt dat gasten de voorkeur aan kraanwater geven en er soms zelfs voor moeten betalen. In de kwaliteit blijkt er ook weinig verschil te zijn tussen leidingwater en bronwater. Beide producten moeten aan hoge eisen voldoen en worden streng getest op bacteriën, gifstoffen, zuurgraad en hardheid.

 

In de praktijk: het beste kraanwater ter wereld

Tijdens het laatste GMIC congres in het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre was er geen plek voor flessen water. Op de tafels stonden gewoon wat glazen en mooie karaffen met kraanwater die regelmatig aangevuld werden door de bediening. Gasten reageerden positief. Door de karaffen was het niet alleen makkelijker om water te schenken, ook zagen ze er mooier uit dan halfvolle plastic flessen op tafel. Iedereen had zijn eigen glas om her te gebruiken, zodat er ook niet te veel afwas ontstond.

In Nederland kun je deze tip gerust toepassen. Wij hebben immers het beste kraanwater ter wereld! Als je evenementen in het buitenland organiseert zou je eerst moeten informeren of het water in de regio geschikt is om te drinken.

Om je aan te melden, voor alle vragen, kritiekpunten en zelf duurzame maatregelen aan te dragen kun je contact opnemen met GMIC via www.GMICNL.org of @GMIC_NL.

Deze serie wordt op de diverse platforms voor de congres- en evenementenbranche gepubliceerd. QM werkt als vakblad voor de meeting planner van harte mee aan dit initiatief van GMIC_NL.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief